Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2015-15

RK-28-2015-15.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-28-2015-15
NázevDodávka nového vozidla - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Krajský úřad
Zpracoval I. Šmídová
Předkládá I. Šmídová
Počet příloh
Popis problémuV souvislosti s hospodárným a efektivním využíváním vozidel autoparku Krajského úřadu Kraje Vysočina probíhá pravidelné vyhodnocování technického stavu a ekonomického provozu vozidel. Na základě tohoto vyhodnocení byla doporučena obnova vícemístného vozidla VW Caravelle, které bylo pořízeno v lednu 2011 za cenu 1 328 400,- Kč. Za dobu užívání je počet najetých kilometrů 235 tisíc.
Z důvodů praktických zkušeností s vozidly VW Caravelle (kraj je užívá již od roku 2006), tj. vozidlo vyhovuje pro zajišťování přepravy více osob i na velké vzdálenosti (zahraniční cesty), vyhovuje z hlediska pohodlí a prostornosti ve vztahu k možné výšce vozidla, která je omezena výškou pro vjezd do garáží krajského úřadu, autorizovaný servis vozidla je zajištěn v místě sídla kraje, hejtman kraje rozhodl, aby oddělení hospodářské správy provedlo cenovou poptávku na vozidlo shodné výbavy a provedení. Předpokládaná cena dodávaného vozidla je 1 321 tis Kč. Na kapitole Krajský úřad na položce dopravní prostředky chybí zdroje na doplatek předpokládané částky za dodání nového vozidla.
Návrh řešení Z důvodů úhrady částky plnění veřejné zakázky navrhuje předkladatel schválit rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Krajský úřad, § 6172 Činnost regionální správy, položka 6123 Dopravní prostředky o částku 300 tis. Kč za současného snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6904 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 300 tis. Kč na pořízení vícemístného vozidla VW Caravelle.
StanoviskaŘeditel krajského úřadu:
S navrhovaným řešením souhlasím a podporuji jej. Obměna předmětného vozidla je odůvodněna počtem ujetých kilometrů, mnohdy ve velmi v náročném provozu, a z toho vyplývajícím očekávaným nárůstem provozních výdajů (servisní náklady). Podporuji nákup vozidla VW Caravelle, protože tento typ vozidla provozuje Kraj Vysočina již dlouhodobě a k naprosté spokojenosti. Užitné vlastnosti vozidla jsou pro potřeby kraje a krajského úřadu optimální, zejména bych zdůraznil velikost vnitřního prostoru ve vztahu k vnějším rozměrům (pro naše potřeby je limitující zejména celková výška vozidla - vjezd do podzemních garáží). Z důvodu zimního provozu na Vysočině i při cestách do zahraničních partnerských regionů (Zakarpatská oblast Ukrajiny) je pohon 4x4 prakticky nezbytností, rovněž z důvodu přepravy zavazadel a materiálu při pracovních cestách je v podstatě nezbytné volit prodlouženou verzi vozidla se zvětšeným zavazadelníkem. Pro tuto volbu svědčí také přítomnost servisního zázemí v Jihlavě, sídelním městě Kraje Vysočina, a dále poměrně hustá servisní síť v České republice i v evropských zemích, kam častěji konáme pracovní cesty (Ukrajina, Slovensko, Rakousko, Francie, Německo, Belgie).


Odbor ekonomický:
Odbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 21. 9. 2015 činí 21 180 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
opatření spočívající v navýšení kapitoly Krajský úřad, § 6172 Činnost regionální správy o částku 300 tis. Kč za současného snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6904 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 300 tis. Kč na pořízení vícemístného vozidla VW Caravelle.
Odpovědnost oddělení hospodářské správy, odbor ekonomický
Termín 31. 10. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz