Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2015-59

RK-27-2015-59.doc  RK-27-2015-59pr01.pdf
Číslo materiálu59
Číslo jednacíRK-27-2015-59
NázevInformace o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu Povodí řeky Jihlavy nad VD Dalešice - Průzkum a monitoring výustí kanalizace
Zpracoval J. Mikyna
Předkládá E. Horná
Počet příloh
Popis problémuNa základě ustanovení čl. 7 odst. 5 Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 06/14 (dále jen Pravidla ) odbor životního prostředí a zemědělství informuje Radu Kraje Vysočina, že z technických důvodů bylo přistoupeno k přímému zadání veřejné zakázky malého rozsahu s předpokládanou hodnotou vyšší než 200 000 Kč na zpracování zakázky Povodí řeky Jihlavy nad VD Dalešice - Průzkum a monitoring výustí kanalizace .
Technické důvody jsou takové, že společnost AQUATIS a.s. jako zhotovitel (před změnou obchodního jména dne 29. 7. 2015 se jednalo o Pöyry Environment a.s.) byla zpracovatelem Jakostního modelu řeky Jihlavy nad VD Dalešice, na který zadaná zakázka navazuje. Zadaná zakázka je logickým pokračováním prací, které již byly provedeny. Její realizací dojde ke zpřesnění a prohloubení poznatků, které vyplynuly z výše uvedeného jakostního (bilančního) modelu znečistění řeky Jihlavy a jejího povodí, což umožní přesněji definovat možná opatření ke zlepšení jakosti povrchových vod a cíleně směřovat případné investiční náklady na realizaci potřebných opatření.
Společnost AQUATIS a.s. je autorem původního jakostního modelu a její zapojení je zárukou návaznosti výsledků a konzistence celého jakostního modelu. Tato společnost provádí a v minulosti prováděla celou řadu podobných průzkumů v povodí řeky Jihlavy, lze tedy uvést, že její reference, zkušenosti a know-how jsou v tomto povodí jednoznačně největší.
Financování zakázky je zajištěno z daru ČEZ, a.s. poskytnutého kraji na činnost pracovní skupiny Za čistou řeku Jihlavu v letošním roce. Pracovní skupina toto využití části daru dne 24. 7. 2015 rovněž schválila.
Návrh řešení Odbor životního prostředí a zemědělství navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu, o jejímž zadání z technických důvodů rozhodl Zdeněk Chlád, radní pro oblast lesního, vodního hospodářství a zemědělství a oblast životního prostředí dle materiálu RK-27-2015-59, př. 1 (smlouva o dílo uzavřená s AQUATIS a.s.).
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu Povodí řeky Jihlavy nad VD Dalešice - Průzkum a monitoring výustí kanalizace dle materiálu RK-27-2015-59, př. 1.
Odpovědnost OŽPZ
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz