Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2015-83

RK-25-2015-83.doc
Číslo materiálu83
Číslo jednacíRK-25-2015-83
NázevVyslovení podpory projektu vybudování Národního olympijského centra v Novém Městě na Moravě
Zpracoval I. Šteklová
Předkládá J. Běhounek
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina si je vědom svého potenciálu v oblasti cestovního ruchu a snaží se využívat veškeré možnosti k navýšení počtu domácích a zahraničních návštěvníků v Kraji Vysočina. Tento potenciál také výrazně zvyšují i sportovní akce, které jsou v Kraji Vysočina pořádány. Významným centrem zimních i letních sportů je Vysočina aréna v Novém Městě na Moravě, která byla v posledních letech dějištěm a hostitelem nejvýznamnějších světových soutěží.
V současné době probíhá intenzivní jednání v souvislosti se zřízením jednoho z národních olympijských center v Novém Městě na Moravě s možností vybudování rychlobruslařské haly navazující na areál Vysočina arény. Zastupitelstvo Nového Města na Moravě přijalo usnesení, ve kterém vyjadřuje podporu Národnímu olympijskému centru v Novém Městě na Moravě včetně spoluúčasti města při zbudování infrastruktury v lokalitě Vlachovická s tím, že v případě získání dotace na výstavbu centra je město ochotno poskytnout investiční příspěvek do výše 10 mil. Kč z investiční rezervy na velké akce schválené v rozpočtovém výhledu města.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje Radě Kraje Vysočina doporučit Zastupitelstvu Kraje Vysočina vyjádřit vůli Kraje Vysočina k aktivní podpoře projektu Národního olympijského centra v Novém Městě na Moravě s možností vybudování rychlobruslařské haly navazující na areál Vysočina arény. V případě získání státní dotace na výstavbu centra je kraj ochoten poskytnout dotaci do výše 4 násobku podpory Nového Města na Moravě. Kraj Vysočina vyjadřuje podporu vzniku Národního olympijského centra a vybudování rychlobruslařské haly v lokalitě Vlachovická, a to za podmínky, že budou státem zajištěny finanční prostředky na provozování výše uvedeného centra. Kraj Vysočina ani Nové Město na Moravě nedisponují finančními prostředky, které by mohli uvolnit na provozování Národního olympijského centra.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyjádřit vůli Kraje Vysočina k aktivní podpoře projektu Národního olympijského centra v Novém Městě na Moravě s možností vybudování rychlobruslařské haly navazující na areál Vysočina arény. V případě získání státní dotace na výstavbu centra je kraj ochoten poskytnout dotaci do výše 4 násobku podpory Nového Města na Moravě za podmínky, že budou státem zajištěny investiční a provozní prostředky na provozování výše uvedeného centra.
Odpovědnost OSH
Termín 25. 8. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz