Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2015-26

RK-23-2015-26.doc  RK-23-2015-26pr01.xls
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-23-2015-26
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Havlíčkův Brod - oprava chodníků do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví
Zpracoval O. Homola
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o provedení opravy chodníků v areálu Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace.
V areálu nemocnice v místě přístupu od záchytného parkoviště a okolo kuchyně k hlavnímu vstupu jsou chodníky pro pěší. Chodníky byly provedeny v roce 1996. V současné době je dlažba v havarijním stavu s degradovanými prvky betonové maloformátové, zámkové dlažby a v některých částech je porušena i niveleta podkladních vrstev. V místě přístupu do jídelny je potřeba upravit odvodnění.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Havlíčkův Brod - oprava chodníků do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 a opravu realizovat.
V zájmu rychlé realizace akce je v případě kladného rozhodnutí rady kraje o jejím zařazení do rozpočtu letošního roku možné zadat veřejnou zakázku na stavební práce Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci a to v souladu s ustanovením § 18, odst. (1), písm. e) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Jedná se o jednu z obecných výjimek za zákona, kdy zadavatel není povinen zadávat podle zákona veřejné zakázky, jestliže jejich předmětem je poskytnutí stavebních prací veřejnému zadavateli osobou, která vykonává podstatnou část své činnosti ve prospěch tohoto veřejného zadavatele a ve které má veřejný zadavatel výlučná majetková práva. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny stavební práce nacenila dle položkového rozpočtu stavby na 1,2 mil. Kč bez DPH (viz materiál RK-23-2015-26, př.1). Tato cena se jeví jako odpovídající místu a času realizace a byla ověřena poptávkou i u jiných stavebních firem a konfrontována se standardním oceňovacím programem.
Pro zajištění realizace akce není navrhováno rozpočtové opatření. Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu kraje v rámci stávající výše alokace přílohy M2.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru a výběru zhotovitele.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

Odbor zdravotnictví souhlasí s předkládaným materiálem.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Havlíčkův Brod - oprava chodníků do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví;
souhlasí
se zadáním stavebních prací na akci Nemocnice Havlíčkův Brod - oprava chodníků v souladu s ustanovením § 18, odst. (1), písm. e) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny, příspěvkové organizaci za cenu 1 208 486 Kč bez DPH.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 7. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz