Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2015-24

RK-23-2015-24.doc  RK-23-2015-24pr01.pdf
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-23-2015-24
NázevZařazení nové akce Nemocnice Jihlava - havárie, demolice komínu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2
Zpracoval4 Zařazení nové akce Nemocnice Jihlava - havárie, demolice komínu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 pro: jednání rady kraje č. 23/2015 dne 28. 7. 2015 zpracoval (a): E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havarijní stav nevyužívaného a nefunkčního komínového tělesa u centrální kotelny v areálu Nemocnice Jihlava, p.o. Vedení nemocnice ohlásilo havarijní stav odboru majetkovému. OM provedl ve spolupráci s technickým úsekem nemocnice a projekční kanceláří posouzení z hlediska stavebně technického stavu komínového tělesa. Zároveň byly posuzovány další aspekty - potřebnost, rizika související s bezpečností osob pohybujících se ve veřejně přístupném areálu a rizika související s poškozením majetku kraje nebo druhých osob. Tubus komína vykazuje několikametrovou prasklinu v posledních dvou segmentech.
Návrh řešení OM navrhuje těleso komínu odstranit vzhledem ke špatnému - havarijnímu - stavu a tak eliminovat možné újmy na zdraví a majetku osob pohybujících se na přilehlém chodníku sloužícím pro vstup do areálu nemocnice. Komín není využíván a ani v budoucnosti není reálná jeho potřeba pro provoz nemocnice. Vzhledem k souběžné akci demolice infekčního pavilonu navrhujeme provést tuto akci v návaznosti na probíhající demolici infekčního pavilonu.
Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - havárie, demolice komínu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví a realizovat tuto havárii neprodleně a v návaznosti se stávající demolicí infekčního pavilonu.
Dále OM navrhuje finančně krýt stavbu změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M2.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

Odbor zdravotnictví s návrhem řešení souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Jihlava - havárie, demolice komínu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 7. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz