Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2015-10

RK-23-2015-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-23-2015-10
NázevUmístění Kraje Vysočina v soutěži E.ON Energy Globe Award ČR
Zpracoval L. Matoušková
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina na svém jednání dne 21. 4. 2015 usnesením č. 0697/13/2015/RK rozhodla přihlásit Kraj Vysočina do 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR za realizaci energeticky úsporného projektu - výstavbu nové budovy v nízkém energetickém standardu v Ústavu sociální péče Lidmaň ( Rada kraje rozhoduje přihlásit Kraj Vysočina do 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR za realizaci energeticky úsporného projektu CEC5 - Výstavba nízkoenergetické budovy pro Ústav sociální péče Lidmaň; ukládá odboru regionálního rozvoje odeslat elektronickou přihlášku do 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR dle materiálu RK-13-2015-17, př. 1. ).
E.ON Energy Globe Award ČR je nejvýznamnějším oceněním v oblasti hospodárného využívání energií a ochrany životního prostředí v České republice, které se uděluje v kategoriích Firma , Obec , Kutil a Mládež . Cílem je národní i mezinárodní zviditelnění úspěšných projektů v oblasti podpory energetické účinnosti a šetrného využívání zdrojů a motivace jednotlivců i veřejnosti k energeticky uvědomělému chování.
V 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR bylo přihlášeno téměř 400 projektů. Projekt Kraje Vysočina CEC5 - výstavba nízkoenergetické budovy pro Ústav sociální péče Lidmaň byl na základě hodnocení odborné poroty nominován mezi tři nejlepší energeticky úsporné a ekologické projekty v kategorii Obec a u příležitosti slavnostního vyhlášení nominovaných projektů, které proběhlo v Praze dne 23. 6. 2015, získal v této kategorii 3. místo.
Realizace výstavby nové nízkoenergetické budovy v Ústavu sociální péče Lidmaň probíhala v období 1. 7. 2012 - 22. 7. 2013 jako pilotní investice projektu CEC5 (Demonstrace energetické efektivnosti a využití obnovitelných zdrojů energie ve veřejných budovách), podpořeného Operačním programem CENTRAL EUROPE. Novostavba v Lidmani představuje inovativní technologie a ekologicky šetrné možnosti, jak zlepšit energetickou účinnost budov a efektivně využívat energii, včetně obnovitelných zdrojů. Jako hlavní zdroj tepla v budově slouží tepelná čerpadla pro systém teplovzdušného vytápění s rekuperací tepla, doplňkově pak energii dodává fotovoltaická elektrárna, která je ve formě hydroizolační fólie integrována do střešní krytiny objektu. Samozřejmostí je důkladná tepelná izolace obálky budovy. Jde o první budovu v Kraji Vysočina, kde jsou všechny tyto technologie kombinovány v jediném objektu.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (ORR) navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí umístění Kraje Vysočina v 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR - 3. místo v kategorii Obec za realizaci energeticky úsporného projektu CEC5 - Výstavba nízkoenergetické budovy pro Ústav sociální péče Lidmaň .
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
umístění Kraje Vysočina v 7. ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR - 3. místo v kategorii Obec za realizaci energeticky úsporného projektu CEC5 - Výstavba nízkoenergetické budovy pro Ústav sociální péče Lidmaň .
Odpovědnost ORR
Termín 28. 7. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz