Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2015-04

RK-23-2015-04.doc  RK-23-2015-04pr01.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-23-2015-04
NázevInvestiční záměr Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace - elektronizace dat provozů intenzivní péče
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuOdbor zdravotnictví Krajského úřadu Kraje Vysočina obdržel od Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, (dále jen Nemocnice ) projektový záměr Nemocnice Jihlava - elektronizace dat provozů intenzivní péče (dále jen projekt ). Projektová fiše projektu je obsahem materiálu RK-23-2015-04, př. 1.
Celkové předpokládané náklady projektu jsou ve výši 30 mil. Kč. Nemocnice bude projekt předkládat na Ministerstvo zdravotnictví ČR v rámci dotačního programu Pořízení, obnova a provozování ICT regionálního zdravotnictví , kde je povinná spoluúčast žadatele ve výši minimálně 20 %. Povinná spoluúčast (6 mil. Kč) bude hrazena z vlastních zdrojů Nemocnice. Plánovaný začátek projektu je leden 2016. Ukončení projektu se předpokládá v prosinci 2016.
Cílem projektu je pořízení hardware a software pro elektronickou evidenci intenzivní péče včetně technologií na oddělení intenzivní péče disponující zastaralým vybavením, které není schopno elektronicky uchovávat a předávat pacientská data. Obměna se bude týkat zejména anesteziologických systémů, systému monitorů vitálních funkcí, infuzních pump a lineárních dávkovačů. Záměrem je kompletní evidence dat z uvedených technologií a vedení kompletní elektronické dokumentace v rámci jednotky intenzivní péče a operačních sálů. Velmi důležitou součásti bude obměna anesteziologických systémů, které by bylo nezbytné ve velmi krátké době pořídit z prostředků Nemocnice (cca 6 mil. Kč bez DPH), protože stávající systémy jsou v provozu bezmála 15 let.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje schválit projektový záměr Nemocnice dle materiálu RK-23-2015-04, př. 1 a souhlasit s předložením projektu na Ministerstvo zdravotnictví ČR v rámci dotačního programu Pořízení, obnova a provozování ICT regionálního zdravotnictví .
Nemocnice předložila projektovou fiši ke schválení v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.

Ekonomický odbor bere materiál na vědomí.

Odbor regionálního rozvoje souhlasí s navrženým usnesením. Upozorňujeme však na nutnost hlásit v dostatečném předstihu vše, co by mohlo ovlivnit již ukončený projekt výstavby Pavilonu urgentní a intenzivní péče Nemocnice Jihlava.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
projektový záměr Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Jihlava - elektronizace dat provozů intenzivní péče dle materiálu RK-23-2015-04, př. 1;
souhlasí
s předložením projektu na Ministerstvo zdravotnictví ČR v rámci dotačního programu Pořízení, obnova a provozování ICT regionálního zdravotnictví .
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz