Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2015-23

RK-21-2015-23.doc  RK-21-2015-23pr01.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-21-2015-23
NázevVýzva k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo Kraje Vysočina na svém zasedání dne 12. 5. 2015 schválilo Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro zařazování do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina, které byly vypracovány na základě Filosofie pravidel pro zařazování do sítě sociálních služeb projednané na zasedání KSPP 03/2015. Proces zařazování sociálních služeb do sítě byl doplněn o zřízení Pracovní skupiny pro posuzování žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina s přímým zapojením členů zastupitelstva kraje.
Dalším krokem je schválení Výzvy k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina. Rada kraje ve své výzvě stanoví termín podávání žádostí, jejich náležitosti, obecné a konkrétní kvalifikační parametry pro zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina pro jednotlivé druhy sociálních služeb i priority kraje pro rozšíření Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina z hlediska druhu sociální služby, lokality a kapacity. Obecné kvalifikační parametry jsou registrace sociální služby, zkušenost s poskytováním sociální služby, soulad se střednědobým plánem rozvoje sociálních služeb, ekonomická způsobilost doložená hospodářskými výsledky, bezúhonnost z hlediska správních deliktů podle zákona o sociálních službách. Konkrétní parametry budou nastaveny pro jednotlivé druhy a formy sociálních služeb.
Dále by měly být ve výzvě stanoveny priority pro rozšíření Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje ke schválení Výzvu k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina dle materiálu RK-21-2015-23, př. 1. Dále navrhujeme, aby delegovala tři členy rady kraje do Pracovní skupiny pro posuzování žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
Výzvu k podávání žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina dle materiálu RK-21-2015-23, př. 1 a
jmenuje
členy rady kraje do Pracovní skupiny pro posuzování žádostí o zařazení do Krajské sítě sociálních služeb Kraje Vysočina:
.....................
.....................
.....................
Odpovědnost odbor sociálních věcí,
Termín 2016- 12- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz