Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2015-06

RK-20-2015-06.doc  RK-20-2015-06pr01.pdf
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-20-2015-06
NázevSouhlas k provedení opravy nad rámec běžných oprav na předmětu pronájmu pro Nemocnici Třebíč, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuNa základě smluv o nájmu nemovitostí uzavřených mezi Krajem Vysočina a nemocnicemi zřizovanými Krajem Vysočina užívají nemocnice nemovitosti ve vlastnictví kraje za účelem dosažení předmětu činnosti, hlavního účelu a k výkonu doplňkových činností vymezených zřizovací listinou.
Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace, (dále také nemocnice ) v současné době opakovaně řeší četné havárie vodovodního potrubí v budově operačních sálů a dílčími opravami jí narůstají provozní náklady.
Z výše uvedeného důvodu nemocnice požádala prostřednictvím odboru zdravotnictví radu kraje o souhlas s realizací opravy nad rámec běžných oprav na předmětu pronájmu dle materiálu RK-20-2015-06, př. 1.
Jedná se o generální opravu rozvodů vody v celé budově operačních sálů s předpokládanými náklady ve výši 2 mil. Kč včetně DPH. Výměna vodovodního potrubí teplé a studené vody v budově operačních sálů bude provedena v termínu 13. července 2015 až 14. srpna 2015. Práce budou provedeny na dvě etapy vždy v polovině budovy tak, aby byl zachován provoz minimálně 3 operačních sálů. Nebude přerušen provoz centrální sterilizace.
Celkové náklady na opravu budou financovány z vlastních zdrojů nemocnice.
Návrh řešení Nemocnice (jako nájemce) dle smlouvy o nájmu nemovitostí je oprávněna a povinna realizovat pouze odsouhlasený seznam akcí oprav na pronajatém majetku.
Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje souhlasit s realizací opravy nad rámec běžných oprav na předmětu pronájmu nemocnicí dle materiálu RK-20-2015-06, př. 1.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s realizací generální opravy rozvodů vodovodního potrubí v budově operačních sálů.
Odbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizací opravy nad rámec běžných oprav na předmětu pronájmu Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací, dle materiálu RK-20-2015-06, př. 1.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelka Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz