Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2015-11

RK-16-2015-11.doc  RK-16-2015-11pr01.pdf
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-16-2015-11
NázevDarování pozemku v k. ú. a obci Oslavička
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa OM se obrátila obec Oslavička se žádostí o možnost převodu pozemku par. č. 458/13 - ost. plocha, silnice v k. ú. Oslavička. Obec získala v rámci dotace z Nadace ČEZ finanční prostředky na osázení obecních ploch. Byly osázeny plochy kolem nové obecní komunikace, kolem rybníka a se souhlasem KSUSV kolem nově vybudovaného obchvatu. Po provedené digitalizaci obec zjistila, že část stromů vysázená kolem obecní komunikace je na pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina par. č. 458/13 - ost. plocha, silnice. Z tohoto důvodu obec žádá o převod uvedeného pozemku do vlastnictví obce. Jedná se o pozemek sousedící s pozemkem zastavěným silnicí II/360, která prochází obcí. Pozemek se nachází v intravilánu obce a obec se o něj stará.
Pozemek byl předán do hospodaření Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.
Návrh řešení OM navrhuje pozemek darovat z vlastnictví kraje do vlastnictví obce Oslavička. Jedná se o pozemek pro kraj, resp. KSUSV nepotřebný, nachází se v intravilánu obce a není zastavěn tělesem silnice. Pozemek nebude sloužit komerčním účelům, je zatravněn a osázen novými stromy, slouží pro veřejně prospěšné účely. S darováním vyslovila souhlas KSUSV, cestmistrovství Žďár nad Sázavou i ODSH.
Podmínkou pro převod nemovitých věcí z vlastnictví kraje je zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování pozemku na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem tento pozemek z vlastnictví kraje do vlastnictví obce Oslavička.
Darovací smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKSUSV, cestmistrovství Žďár nad Sázavou souhlasí s převodem pozemku par. č. 458/13 v k. ú. Oslavička do vlastnictví obce Oslavička.

ODSH též souhlasí s převodem pozemku do vlastnictví obce Oslavička.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování pozemku par. č. 458/13 - ost. plocha, silnice o výměře 314 m2 v k. ú. Oslavička z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Oslavička;

doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 458/13 - ost. plocha, silnice o výměře 314 m2 v k. ú. Oslavička z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Oslavička.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 23. června 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz