Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2015-58

RK-14-2015-58.doc  RK-14-2015-58pr01.doc
Číslo materiálu58
Číslo jednacíRK-14-2015-58
NázevFOND VYSOČINY - grantový program Inovační vouchery 2015
Zpracoval I. Hájková, J. Jež
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu spolupráce firem z Kraje Vysočina s výzkumnými institucemi za účelem posílení jejich konkurenceschopnosti s maximální dotací 200 tis. Kč na jeden projekt. Grantový program je jedním z nástrojů realizace Regionální inovační strategie (RIS) Kraje Vysočina. Inovační voucher slouží k podpoře spolupráce podnikatelského subjektu a výzkumného pracoviště, kde má být na zakázku podnikatelského subjektu inovován produkt, proces, služba apod., kterou podnikatelský subjekt nemůže z důvodu např. nedostatku vybavení, znalostí apod. provést sám. V souladu se schválenou alokací Fondu Vysočiny je navržen objem finančních prostředků pro tento grantový program ve výši 2 mil. Kč.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje vyhlásit grantový program na podporu zvýšení spolupráce v oblasti výzkumu, vývoje a inovací mezi podnikatelskou sférou a vědecko-výzkumnými pracovišti vysokých škol a výzkumných ústavů dle materiálu RK-14-2015-58, př. 1.
Upřednostňována bude spolupráce na produktových inovacích s vědeckovýzkumnými subjekty z Kraje Vysočina, v odvětvích definovaných RIS jako odvětví s největším inovačním potenciálem v kraji a s rychlým uvedením výsledků projektu do praxe.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje Kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.

Stanovisko odboru informatiky:
Podpora byla zaevidována v systému eDotace - ID FV01325.

Stanovisko Výboru regionálního rozvoje Zastupitelstva Kraje Vysočina:
Výbor regionálního rozvoje Zastupitelstva Kraje Vysočina doporučuje zastupitelstvu kraje na základě Usnesení 18/03/2015/Vrr vyhlásit grantový program Inovační vouchery 2015 .
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program Inovační vouchery 2015 dle materiálu
RK-14-2015-58, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 30. 6. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz