Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2015-40

RK-12-2015-40.doc  RK-12-2015-40pr01.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-12-2015-40
NázevInformace o spuštění mapové služby Investiční mapa silnic
Zpracoval0 Informace o spuštění mapové služby Investiční mapa silnic pro: jednání rady kraje č. 12/2015 dne 7. 4. 2015 Zpracoval (a): D. Buřičová
Předkládá D. Buřičová
Počet příloh
Popis problémuOd dubna 2013 má veřejnost na webových stránkách kraje k dispozici samostatný portál s názvem Hospodaření transparentně, které je věnované speciálně hospodaření kraje a jeho příspěvkových organizací. Občané mají možnost prostřednictvím grafických aplikací sledovat, jak kraj hospodaří s veřejnými prostředky, na jaké akce a komu kraj hradí své závazky. Nově aplikace Rozpočet a hospodaření populárně umožňuje veřejnosti zobrazit výdaj na veřejné služby až do detailu elektronického obrazu faktury, prostřednictvím které byla služba poskytovatelům uhrazena.
Koncem minulého roku bylo zpřístupněno zobrazení mapy budov v užívání příspěvkových organizací včetně výdajů na investiční akce a opravy nemovitostí, které umožňuje sledovat jakoukoliv část území kraje a zobrazit město s budovami v užívání krajských škol, nemocnic, zařízení sociální péče či organizací z oblasti kultury, budovy krajského úřadu nevyjímaje.
Nově kraj dává veřejnosti k dispozici Investiční mapu silnic, která umožní sledovat krajské výdaje do silnic. V mapovém podkladu získá občan přehled o celkových výdajích na opravu a zhodnocení konkrétní vybrané silnice (přehled silnic je barevně vyznačen). Poklikem na silnici se tato zvýrazní v celé délce a v maptipu se zobrazí základní informace o celkovém schváleném rozpočtu všech akcí včetně dosud vynaložených nákladů. Jde o část nákladů, které realizuje přímo kraj ze svého rozpočtu nebo z fondů EU, ne však prostřednictvím KSÚSV. Ukázka je uvedena v materiálu RK-12-2015-40, př. 1.
Tento moderní nástroj je dalším krokem k naplnění Programového prohlášení Rady Kraje Vysočina na období 2012 - 2016 k prohloubení aktivit otevřenosti a pochopitelnosti finančních operací, k transparentnímu pohledu na účetnictví a výkaznictví s maximálním využívaním datového skladu Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina doporučuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o spuštění mapové služby Investiční mapa silnic .
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o spuštění mapové služby Investiční mapa silnic .
Odpovědnost OAPŘ, OI
Termín 15. 4. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz