Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-12-2015-26

RK-12-2015-26.doc  RK-12-2015-26pr01.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-12-2015-26
NázevNávrh na zařazení nové akce VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou - přístavba technologického objektu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1, úplatné převzetí nedokončeného dlouhodobého majetku do vlastnictví Kraje Vysočina, postoupení práv k projektové dokument
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové stavební akce: VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou - přístavba technologického objektu do rozpočtu kraje pro rok 2015, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Potřeba realizace přístavby souvisí s krajským projektem Od myšlenky k výrobku 2 , část centrum obnovitelných zdrojů energie. Projekt je spolufinancován z Regionálního operačního programu Jihovýchod, realizuje se ve školách. V rámci tohoto projektu je hrazeno pořízení a instalace zařízení, nikoli prostorové zabezpečení. Pro umístění pořízených technologií je nutné ve VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou v nezbytném rozsahu vybudovat přístavbu u stávajícího objektu školy, předpokládaná cena stavby cca 500 tis. Kč bez DPH. Škola však není ve smyslu Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina a vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina oprávněna provádět přístavby k budovám ve vlastnictví kraje, které podléhají zápisu do katastru nemovitostí. Po zjištění potřeby vybudovat přístavbu k umístění technologií, bylo mezi OŠMS, OM a školou dohodnuto, že OM převezme úlohu investora. K zabezpečení výstavby škola již zpracovala a uhradila stavební projekt, který však je účetně součástí stavby. Protože je investorem kraj, bude potřebné stavební projekt od školy odkoupit. Škola počítá s tím, že zabezpečí financování přístavby a k tomuto účelu má vyčleněné prostředky ve fondu investic.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit akci: VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou - přístavba technologického objektu do rozpočtu kapitoly Nemovitý majetek, příloha M1 - Školství. Finanční krytí OM navrhuje zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství. Dle skutečných nákladů na přístavbu bude po jejím dokončení škole uložen odvod z fondu investic.
OM dále navrhuje radě kraje souhlasit s úplatným převodem nedokončeného dlouhodobého majetku v celkové výši 133 100 Kč, který vede VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou, na účtu 042. Současně s převodem uvedeného majetku dojde k postoupení práv k duševnímu vlastnictví. OM navrhuje radě kraje souhlasit s vyřazením a převodem nedokončeného majetku a rozhodnout o uzavření smlouvy dle materiálu RK-12-2015-26, př. 1.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
OŠMS: Doporučuje realizaci přístavby. Je potřebná pro umístění zařízení pro studium obnovitelných zdrojů energie pořízeného v rámci krajského projektu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou - přístavba technologického objektu do rozpočtu kraje kapitoly Nemovitý majetek, příloha M1 - Školství;
souhlasí
s vyřazením a úplatným převodem nedokončeného dlouhodobého majetku v rozsahu a za kupní cenu rovnající se ceně pořizovací dle smlouvy dle materiálu RK-12-2015-26, př. 1 do vlastnictví Kraje Vysočina;
rozhoduje
uzavřít smlouvu dle materiálu RK-12-2015-26, př. 1.
Odpovědnost OM, OE
Termín 10. 4. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz