Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2005-14

RK-13-2005-14.doc  RK-13-2005-14pr1.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-13-2005-14
NázevNAŘÍZENÍ kraje Vysočina, kterým se vydává Integrovaný program snižování emisí znečišťujících látek nebo jejich stanovených skupin kraje Vysočina
Zpracoval J. Růžička
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je povinen dle §6 odst. 5 a 6 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zpracovat pro své území integrovaný krajský program snižování emisí znečišťujících látek nebo jejich stanovených skupin a vydat je ve svém nařízení.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje Radě kraje Vysočina vydat Nařízení kraje Vysočina, kterým se vydává Integrovaný program snižování emisí znečišťujících látek nebo jejich stanovených skupin kraje Vysočina, a které tvoří přílohu č. 1 materiálu.

Primárním cílem programu je dosáhnout k roku 2010 plnění doporučených hodnot krajských emisních stropů, které jsou pro kraj Vysočina stanoveny nařízením vlády č. 417/2003 Sb., kterým se stanoví závazné emisní stropy pro oxid siřičitý (SO2), oxidy dusíku (NOx), těkavé organické látky (VOC) a amoniak (NH3) a dále omezení emisí těch znečišťujících látek (či jejich prekurzorů), u kterých bylo zjištěno překračování imisních limitů a stabilizace emisí těch znečišťujících látek, u kterých k překračování imisních limitů nedochází.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, oddělení právní krajského živnostenského úřadu souhlasí se zněním nařízení.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
Nařízení kraje Vysočina, kterým se vydává Integrovaný program snižování emisí znečišťujících látek nebo jejich stanovených skupin kraje Vysočina dle materiálu
RK-13-2005-14, př. 1.
Odpovědnost odbor životního prostředí
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz