Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2005-13

RK-13-2005-13.doc  RK-13-2005-13pr1.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-13-2005-13
NázevNAŘÍZENÍ kraje Vysočina, kterým se vydává Program ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina
Zpracoval J. Růžička
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je povinen dle §7 odst. 6 a 7 zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, do dvou let od vymezení oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší MŽP vypracovat pro své území program ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina pro znečišťující látky, u kterých jsou překračovány imisní limity a meze tolerance, v případě troposférického ozonu cílové imisní limity a to za účelem plnění limitních hodnot a vydat je ve svém nařízení.
Tento program bude průběžně aktualizován, a to v případě vymezení oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší na území kraje Vysočina zveřejňovaných ve Věstníku MŽP vždy jedenkrát za rok.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje Radě kraje Vysočina vydat Nařízení kraje Vysočina, kterým se vydává Program ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina, a které tvoří přílohu č. 1 materiálu.

Hlavním cílem programu je zajištění ve stanovených lhůtách dodržování imisních limitů pro ochranu lidského zdraví pro suspendované částice PM10 (prašný spad o velikosti 10 mikrometrů) v oblastech se zhoršenou kvalitou ovzduší nebo dosáhnout snížení rizika překračování těchto imisních limitů na území kraje Vysočina, zajistit udržení kvality ovzduší v místech, kde k překračování imisních limitů nedochází a omezit k roku 2010 výměru oblastí, na kterých jsou překračovány cílové imisní limity pro ochranu zdraví a ochranu vegetace pro ozón.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu souhlasí se zněním nařízení.
Návrh usneseníRada kraje
vydává
Nařízení kraje Vysočina, kterým se vydává Program ke zlepšení kvality ovzduší kraje Vysočina dle materiálu RK-13-2005-13, př. 1.
Odpovědnost odbor životního prostředí
Termín březen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz