Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2005-07

RK-13-2005-07.doc  RK-13-2005-07pr1.doc  RK-13-2005-07pr2.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-13-2005-07
Název07 Zapojení kraje Vysočina do projektu ROZAM
Zpracoval-07 Zapojení kraje Vysočina do projektu ROZAM pro: jednání rady kraje č. 13/2005 dne 22. 3. 2005 zpracovali: K. Ubr, J. Zikánová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuUskupení Hospodářská komora ČR, Trexima (zpracovatel Integrované systému typových pozic pro MPSV) a SodexhoPass (firma provozující mimo jiné poukázkové systémy na další vzdělávání v Belgii) připravují systémový projekt ROZAM (Rozvoj zaměstnanců malých a středních podniků) pro výzvu MPSV v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Projekt je zaměřen na systémovou podporu financování vzdělávání v malých a středních podnicích. Součástí projektu je i pilotní ověření funkce systému. Autoři projektu navrhují, aby proběhlo ve třech krajích (Vysočina, Zlínský a Ústecký). Z důvodu zabezpečení souladu se vzdělávacími a rozvojovými potřebami na území kraje je účelné, aby se partnery v regionech staly kraje. Vstup krajů spočívá zejména ve specifikaci vzdělávacích potřeb a klientů vzdělávání, dále pak zajištění přenosu informací. Zabezpečení těchto činností by bylo hrazeno z prostředků projektu.
Realizace projektu by podpořila vzdělávání v malých a středních podnicích na území kraje prostředky ve výši cca 5 mil Kč po dobu 2 let. Předpokládá se, že vlastní vzdělávání budou zabezpečovat zejména vzdělávací organizace na území kraje.
Uskupení předběžně konzultovalo svůj záměr s pracovníky výše uvedených krajů. Vzhledem k zaměření na malé a střední podniky projednalo OŠMS užitečnost projektu i s odborem regionálního rozvoje. Projekt byl prezentován na regionální konferenci v rámci Týdne vzdělávání dospělých.
Základní informace jsou uvedeny v příloze 1, podrobněji je projekt popsán v příloze 2.
Realizace projektu je v souladu s opatřením 2.1.3 Zvýšení adaptability zaměstnanců a zaměstnavatelů na technologické změny Programu rozvoje kraje Vysočina a v souladu se záměrem C Rozvoj dalšího vzdělávání Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje výchovně vzdělávací soustavy kraje Vysočina.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje informaci o projektu a navrhuje k souhlasit se zapojením kraje Vysočina do projektu ROZAM.
StanoviskaStanovisko ORR bude předloženo na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o projektu ROZAM dle materiálů RK-13-2005-07, př. 1, a RK-13-2005-07, př. 2, a
souhlasí
se zapojením kraje Vysočina do realizace projektu ROZAM na území kraje.
Odpovědnost OŠMS
Termín do 15. 4. 2005 informovat o stanovisku autory projektu
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz