Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2015-19

RK-11-2015-19.doc  RK-11-2015-19pr01.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-11-2015-19
NázevNávrh Koordinační dohody o spolupráci v oblasti tvorby, aktualizace a využívání databáze kontaktních údajů na portálu ePUSA
Zpracoval J. Murárik, K. Kotrba
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina využívá ke své činnosti Elektronický portál územních samospráv - ePUSA . Jedná se o informačním systém s aktuálními kontakty na orgány veřejné správy - kraje, obce a města a jejich příspěvkové organizace.
Informační systém ePUSA je společným projektem krajů a ostatních samospráv. Cílem tohoto projektu je být jediným garantovaným zdrojem informací o subjektech samosprávy, a zamezit tak duplicitnímu zjišťování kontaktů orgány veřejné správy.
V Kraji Vysočina jsou na portálu ePUSA zřízeny sekce Krizové řízení a Kontaktní osoby krizového řízení , kde jsou uvedeny na tyto osoby kontaktní údaje - orgány krizového řízení. Jedná se o bezpečnostní radu kraje, krizový štáb kraje, bezpečnostní rady obcí s rozšířenou působností, krizové štáby obcí s rozšířenou působností, povodňovou komise kraje, povodňové komise obcí s rozšířenou působností, krizové štáby obcí (u obcí, kde není krizový štáb zřizován, na starostu), povodňové komise obcí.
Návrh řešení V běžném životě mohou nastat mimořádné události nebo krizové situace, kdy je potřeba svolat orgány krizového řízení za účelem řešení těchto situací. Vyrozumění a svolání těchto orgánů provádí Krajské operační a informační středisko HZS kraje (dále jen KOPIS ). Úspěšnost tohoto úkolu je zásadně limitována především tím, jaké relevantní podklady (kontakty) má KOPIS pro tento účel na orgány krizového řízení k dispozici.
OSH navrhuje pro podporu a dosažení maximálně možného zabezpečení relevantnosti kontaktů sloužících KOPIS k vyrozumění a svolání orgánů krizového řízení uzavřít Koordinační dohodu mezi Krajem Vysočina a Hasičským záchranným sborem kraje Vysočina (materiál RK-11-2015-19, př. 1).
StanoviskaOI - souhlasí s navrženou dohodou,

OddPKŽÚ - nemá k návrhu usnesení připomínky
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Koordinační dohodu dle materiálu RK-11-2015-19, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín 2015- 4- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz