Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2015-18

RK-11-2015-18.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-11-2015-18
NázevPřihláška do soutěže Úřad roku Půl na Půl - respekt k rovným příležitostem
Zpracoval I. Hanáková Kosourová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuV návaznosti na vizi Krajského úřadu Kraje Vysočina realizuje krajský úřad opakovaně strategický cíl týkající se podpory fyzického a psychického zdraví, rozšířený o podporu slaďování osobního a profesního života a rovných příležitostí zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu.
Pro období 2013 - 2015 si Krajský úřad Kraje Vysočina ve strategických cílech mimo jiné předsevzal průběžně ověřovat úspěšnost realizovaných aktivit v oblasti slaďování osobního a pracovního života a rovných příležitostí v soutěži Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
K získání možnosti ověřit úspěšnost realizovaných aktivit v oblasti slaďování osobního a pracovního života a rovných příležitostí, obhájit již počtvrté získané 1. místo mezi krajskými úřady v soutěži Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem, je třeba podat přihlášku do 9. ročníku této soutěže vyhlášené Ministerstvem vnitra České republiky spolu s obecně prospěšnými společnosti, a to nejpozději do 20. 4. 2015. Soutěž podporuje zavádění politiky rovnosti žen a mužů a principů gender mainstreamingu do práce úřadů veřejné správy v České republice. Soutěže se může zúčastnit jakýkoli úřad veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni. Výběrová komise v květnu 2015 vyhodnotí dotazníky přihlášených obcí a krajů na základě kritérií stanovených pro příslušné kategorie (obce I, II, III, krajské úřady) a udělí ocenění Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem prvním třem umístěným úřadům v každé kategorii. Oficiální vyhlášení vítězů 9. ročníku soutěže a slavnostní předání ocenění nejlepším vybraným úřadům proběhne 4. 6. 2015 na konferenci Rovné příležitosti , kterou každoročně pořádá Ministerstvo vnitra spolu s partnerskými organizacemi na Ministerstvu vnitra v Praze.
Účast Kraje Vysočina, krajského úřadu, v uvedené soutěži je bezplatná. Finanční náklady nevznikají ani na provedení šetření souvisejících s hodnocením dosažených výsledků účastnící se organizace.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje vyjádřit souhlasné stanovisko k přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem;
ukládá
řediteli Krajského úřadu Kraje Vysočina podat přihlášku do soutěže Úřad roku Půl na půl - respekt k rovným příležitostem.
Odpovědnost ředitel
Termín 20. 4. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz