Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2015-02

RK-11-2015-02.doc  RK-11-2015-02pr01.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-11-2015-02
NázevVeřejná zakázka malého rozsahu On-line vyjádření k sítím, vč. technické podpory a zajištění provozu služby - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval K. Jiráková, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuOdbor informatiky ve spolupráci s odborem územního plánování a stavebního řádu připravil na základě předchozí diskuse výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na služby On-line vyjádření k sítím, vč. technické podpory a zajištění provozu služby , jejímž předmětem je vytvoření veřejné části systému zajišťující generování (příp. i odeslání) žádostí o vyjádření k existenci sítí technické infrastruktury a dále část neveřejná zajišťující průběžnou aktualizaci zdrojových údajů o působnosti síťařů na území jednotlivých stavebních úřadů jako novou elektronickou službu zaměřenou zejména pro občany a firmy z Kraje Vysočina.
Účelem zadání uvedené zakázky je snaha usnadnit široké veřejnosti získávání vyjádření k existenci sítí technické infrastruktury pro různé potřeby (např. územní či stavební řízení), a to pokud možno automatizovaně, bez nutnosti osobního kontaktu s vlastníky či správci sítí technické infrastruktury. Dalším cílem služby je zpřehlednění procesu identifikace a evidence vlastníků a správců technické infrastruktury v území z pohledu stavebních úřadů.
Návrh řešení Odbor informatiky navrhuje radě kraje realizovat navrženou veřejnou zakázku dle přílohy č. 1 materiálu a zajistit její financování za použití kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje, a to v předpokládané maximální výši 900 000 Kč bez DPH, tj. 1 089 000 Kč s DPH. Cena zahrnuje zavedení služby On-line vyjádření k sítím a roční podporu služby. Přesná částka bude známa po ukončení zadávacího řízení. V případě nižší vysoutěžené ceny za realizaci, respektive zrušení veřejné zakázky, bude nespotřebovaná částka vrácena do kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje.
Podpora služby za další roky bude hrazena z kapitoly Informatika a za tímto účelem bude nutné adekvátně tuto kapitolu navýšit.
Dále radě kraje navrhujeme obrátit se cestou OÚPSŘ na jednotlivé stavební úřady v Kraji Vysočina s žádostí o součinnost při aktivním využívání, propagaci a aktualizaci dat systému.
StanoviskaOdbor ekonomický: Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 25. 3. 2015 činí 33 968 tis. Kč.

Odbor územního plánování a stavebního řádu souhlasí s navrženým usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 3636 Územní rozvoj, o částku 1 089 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 089 000 Kč na výdaje související se zavedením služby On-line vyjádření k sítím, vč. technické podpory a zajištění provozu služby ;
ukládá
odboru informatiky technické zajištění provozu služby On-line vyjádření k sítím a odboru územního plánování a stavebního řádu aktivní využívání a propagaci služby zejména vůči stavebním úřadům na území Kraje Vysočina.
Odpovědnost OI, OUPSŘ
Termín 31. 5. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz