Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-07-2015-22

RK-07-2015-22.doc  RK-07-2015-22pr01.pdf
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-07-2015-22
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě - k. ú. Střítež u Bukova
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší darování silnice III/38511 v k. ú. Střítež u Bukova do vlastnictví obce Střítež a tomu předcházející uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Střítež.
Na OM se obrátila obec Střítež se žádostí o bezúplatný převod silnice III/38511 v k. ú. Střítež u Bukova do svého vlastnictví. Silnice leží na části pozemku par. č. 531/4 v k.ú. Střítež u Bukova, který je vlastnictvím obce Střítež. Dle sdělení obce Kraj Vysočina uvedenou komunikaci v zimě neudržuje a nezbytně nutné opravy včetně prohrnování a posypu v zimním období zajišťuje sama obec. Ta má nyní v plánu rozsáhlejší opravy této komunikace a z tohoto důvodu žádá o převod do svého vlastnictví.
Návrh řešení OM navrhuje silnici včetně součástí a příslušenství darovat do vlastnictví žadatele. Kladně se k darování vyjádřila Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou i ODSH.
Vlastnímu uzavření darovací smlouvy musí předcházet uzavření budoucí darovací smlouvy na převod této komunikace a vydání rozhodnutí o vyřazení komunikace ze sítě krajských silnic. Předpokladem pro uzavření budoucí darovací smlouvy je zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování silnice III/38511, včetně součástí a příslušenství do vlastnictví obce Střítež a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi Krajem Vysočina a obcí Střítež na převod silnice III/38511 z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Střítež.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou i ODSH souhlasí s darováním silnice III/38511z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Střítež.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr darování silnice III/38511, včetně součástí a příslušenství postavené na části pozemku par. č. 531/4 v k. ú. Střítež u Bukova z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Střítež;

doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího dárce a obcí Střítež na straně budoucího obdarovaného smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod silnice III/38511, včetně součástí a příslušenství z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Střítež.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 12. května 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz