Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2015-13

RK-06-2015-13.doc  RK-06-2015-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-06-2015-13
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Třebíč - rekonstrukce kanalizace do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje umožňující zahájení projektové přípravy a následný výběr zhotovitele a realizaci.
Východní část areálu Nemocnice Třebíč není pro potřeby provozu nemocnice potřebná a jsou proto postupně realizovány převody nemovitého majetku na jiné osoby. Byly již prodány některé nemovitosti (pozemky a budovy), které dříve využívala Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina. Usnesením 0306/04/2014/ZK bylo rozhodnuto o převodu objektu č.p. 68 včetně pozemku zastavěného touto stavbou (takzvaný objekt Gigant) do vlastnictví města Třebíč. Přilehlé pozemky par. č. 2429 a 995/6 v k.ú. Třebíč jsou potencionálně jako veřejně přístupné prostranství předmětem možného budoucího převodu (daru) do vlastnictví města, avšak město odmítlo převzít tyto pozemky celé - požaduje oddělit část pod stavbami garáží a opěrnou zdí. Pod těmito pozemky se nachází stávající kanalizační sběrač, který zajišťuje jednak odvod splaškových a dešťových vod z objektu Gigant a také z dalších objektů a pozemků mimo areál nemocnice (objekty a pozemky jiných vlastníků - zejména sportovní areál). Toto využití kanalizace ve vlastnictví kraje pro odvod odpadních vod formou přečerpávání splaškových vod z veřejné kanalizace bylo odsouhlaseno usnesením 0427/12/2007/RK. Tento kanalizační sběrač je v havarijním stavu, což bylo zjištěno na základě kamerové prohlídky zajištěné krajem. Před převodem pozemků a kanalizace do vlastnictví města Třebíč je potřebné zajistit kompletní rekonstrukci (výměru) kanalizačního sběrače. Protože tento sběrač je využíván pro odvod odpadních vod nejen z objektu a pozemků kraje, ale i z veřejné kanalizace obrátil se OM na město a správce a provozovatele veřejné kanalizace s požadavkem na řešení tohoto stavu a vyvolal první jednání ve věci. Dne 23. ledna 2015 se uskutečnilo další jednání na úrovni náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla a starosty města Třebíč Ing. Pavla Janaty a dalších účastníků. Ze strany kraje bylo navrženo společné financování rekonstrukce předmětné části kanalizačního sběrače s polovičním podílem obou stran na výdajích spojených s přípravou a realizací akce. Zástupci města sdělili, že záležitost projednají v samosprávných orgánech města. Po urgenci bylo OM sděleno, že pro projednání v radě města je potřebné znát předpokládané výdaje spojené s rekonstrukcí.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce kanalizace do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví. Zařazení akce umožní zpracování projektové přípravy a další jednání s městem o podílu financování výdajů spojených s rekonstrukcí kanalizačního sběrače.
Pro zajištění první fáze investorské přípravy není navrhováno rozpočtové opatření. Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci stávající výše alokace přílohy M2.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Nemocnice Třebíč - rekonstrukce kanalizace do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 20. 2. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz