Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2015-54

RK-05-2015-54.doc  RK-05-2015-54pr01.pdf
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-05-2015-54
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Evropské projekty po ukončení realizace projektu Odborné filmy jako prostředek jazykové výuky
Zpracoval E. Ampapová, J. Hadravová
Předkládá K. Ubr
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší závěrečné vyúčtování finančních prostředků při realizaci projektu Odborné filmy jako prostředek jazykové výuky .
Usnesením č. 0949/21/2009/RK ze dne 23. 6. 2009 rada kraje souhlasila se zapojením kraje v pozici finančního partnera do projektu Odborné filmy jako prostředek jazykové výuky (dále jen Odborné filmy ) realizovaného v rámci Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemcem podpory je Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava (dále jen OSZ ).
Projekt zaměřený na podporu odborného jazykového vzdělávání žáků v profesně orientovaných oborech středních škol trval tři roky. Jeho realizací se podařilo vytvořit podmínky pro plošné používání krátkých cizojazyčných odborných filmů, které přispěly k rozvoji cizojazyčné odborné terminologie žáků odborně zaměřených středních škol. Na realizaci se v roli finančních partnerů podílelo dalších deset škol. Kraj garantoval metodickou stránku používání filmů při výuce a zpětnou vazbu z ověřování. Finanční prostředky potřebné na uskutečnění některých aktivit projektu obdržel kraj od OSZ, jakožto příjemce podpory.
Vzhledem k tomu, že projekt byl OSZ koncem loňského roku vyúčtován, je možné vypořádat konečný zůstatek zvláštního účtu Odborné filmy . OSZ vrátíme finanční prostředky ve výši 706 Kč. Jde o rozdíl mezi zaslanými zálohovými platbami na projektové aktivity kraje jako partnera projektu. Dále OSZ náleží připsané úroky na zvláštním účtu v celkové výši 630,04 Kč za dobu, kdy byl kraj do realizace projektu aktivně zapojen, a které jsou dle Příručky pro příjemce finanční podpory z OP VK příjmem OSZ. Zbylá část úroků v celkové výši 6,38 Kč bude převedena do Fondu strategických rezerv z důvodu ukončení projektu. Přehled finančních prostředků z realizace aktivit projektu je uveden v materiálu RK-05-2015-54, př. 1.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že byl projekt ukončen, předkládá odbor školství, mládeže a sportu (dále jen OŠMS) radě kraje k projednání rozpočtové opatření spočívající v převodu finančních prostředků OSZ a v převodu zbylé části úroků na zvláštním účtu do Fondu strategických rezerv.
Dle § 28 odst. 12 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, rozpočet zřizovatele zprostředkovává vztah příspěvkové organizace ke státnímu rozpočtu.
OŠMS navrhuje Radě Kraje Vysočina schválit:
- zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Jihlava, IČO 00836591 v celkové výši 1 336,04 Kč;
- převod konečného zůstatku ve výši 6,38 Kč na zvláštním účtu Odborné filmy včetně připsaných úroků za 1. čtvrtletí 2015 do Fondu strategických rezerv z důvodu ukončení projektu a s tím související rozpočtové opatření na kapitole Evropské projekty.
StanoviskaOdbor ekonomický:
Souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz Obchodní akademii, Střední zdravotnické škole, Střední odborné škole služeb a Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Jihlava, IČO 00836591 v celkové výši 1 336,04 Kč;
* převod konečného zůstatku ve výši 6,38 Kč na zvláštním účtu Odborné filmy včetně připsaných úroků za 1. čtvrtletí 2015 do Fondu strategických rezerv z důvodu ukončení projektu a s tím související rozpočtové opatření na kapitole Evropské projekty.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor ekonomický
Termín 28. 2. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz