Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2015-41

RK-05-2015-41.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-05-2015-41
NázevZajištění prezentace Kraje Vysočina na 6. veletrhu cyklistiky For Bikes
Zpracoval P. Stejskal
Předkládá L. Seidl
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší návrh účasti Kraje Vysočina na 6. ročníku veletrhu cyklistiky For Bikes, který se koná v termínu 27. - 29. 3. 2015 v Praze, jakožto jedno z opatření realizace Strategie rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014-2020 .
Tento jediný specializovaný jarní veletrh cyklistiky přináší nové trendy pro jízdu na kole v přírodě i ve městě. Prezentace je připravena pro všechny milovníky cyklistiky a celý projekt je vytvářen za podpory odborných mediálních partnerů, Magistrátu hlavního města Prahy, regionů ČR a je konzultován se širokým spektrem odborníků v cyklistice. Předešlý ročník veletrhu navštívilo cca 29 tis. návštěvníků a jako jeden z mála veletrhů vykazuje rostoucí návštěvnost.
Návrh řešení V souvislosti s projektem Česko jede a na základě průzkumu mezi kraji navrhuje odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu realizovat ve spolupráci s příspěvkovou organizací Vysočina Tourism prezentaci Kraje Vysočina na 6. ročníku veletrhu cyklistiky For Bikes, který bude probíhat v období od 27. 3. do 29. 3. 2015 ve výstavním areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech.
Kraj Vysočina se prostřednictvím Vysočina Tourism prezentoval úspěšně na veletrhu For Bikes v letech 2010-2013 v rámci projektů spolufinancovaných z ROP Jihovýchod. Ročník 2014 byl bez účasti Kraje Vysočina z důvodu nutnosti optimalizace/zúžení realizovatelné veletržní účasti Vysočina Tourism a probíhajícím jednání o možném zapojení Kraje Vysočina k projektu Česko jede. Specializovaný veletrh For Bikes tak z portfolia vypadl i přes jeho pozitivní hodnocení. I vzhledem k doposud nevyjasněnému přistoupení Kraje Vysočina k samotnému projektu Česko jede navrhuje OKPPCR financovat prezentaci Kraje Vysočina z rozpočtovaného příspěvku na projekt Česko jede. K účasti na 6. ročníku veletrhu For Bikes jsou přihlášeny s výjimkou Pardubického kraje všechny ostatní regiony ČR.
Kraj Vysočina se bude v samostatném stánku 12 m2 v rámci sekce určené regionům ČR pod značkou Česko jede prezentovat propagačními materiály z oblasti cestovního ruchu se zaměřením zejména na cykloturistiku a aktivní turismus a dále bude dán prostor pro prezentaci cyklo nabídky mikroregionům a významným sportovním cyklo akcím s celorepublikovým významem konaným v letošním roce na Vysočině. Jedná se o závod horských kol Jihlavská 24MTB, který je v letošním roce v termínu 16. - 17. 5. 2015 pořádán jako Mistrovství České republiky v této disciplíně a dále pak o závod Světového poháru horských kol v cross country konaném ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě v termínu 23. - 24. 5. 2015. Současně bude prezentován nový areál singltracků Bike arena, který je součástí právě Vysočina Areny a má za cíl zvýšit počet sportovně zaměřených cyklo návštěvníků Novoměstska.
Účast a prezentace Kraje Vysočina na specializovaných veletrzích a výstavách zaměřených na cykloturistiku je v souladu se Strategií rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014-2020, doporučení návrhové části dokumentu: priorita C - Řízení a koordinace rozvoje cyklodopravy a cykloturistiky.
Náklady na tuto prezentaci jsou dány cenovou nabídkou na pronájem výstavního stánku, mobiliáře a realizaci grafiky 50 000 Kč. Personálně bude zajištěno z OKPPCR a VT. Propagační materiály dodá VT a partneři.
Finanční prostředky na tuto akci jsou zajištěny v Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2015. V kapitole Kultura, § 2143 Cestovní ruch je na příspěvek na projekt Česko jede rozpočtována částka 70 000 Kč.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana:
Účast Kraje Vysočina na veletrhu For Bikes v Praze vnímáme jako pozitivní a důležitou součást propagace Kraje Vysočina, konkrétně se zaměřením na cykloturistiku, která pro Kraj Vysočina nabízí významný potenciál zvyšování návštěvnosti regionu. S Odborem kultury památkové péče a cestovního ruchu a s příspěvkovou organizací Vysočina Tourism jsme připraveni úzce spolupracovat na propagaci a prezentaci Kraje Vysočina na výše uvedeném veletrhu.

Ekonomický odbor: Ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2015, v kapitole Kultura, § 2143 je uvažována částka 70 000 Kč na příspěvek na celonárodní projekt Česko jede.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu zajistit prezentaci Kraje Vysočina na 6. veletrhu cyklistiky For Bikes v Praze.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu
Termín 30. 3. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz