Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2015-08

RK-05-2015-08.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-05-2015-08
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - oprava po napadení dřevokaznou houbou do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval R. Janů
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje umožňující zahájení projektové přípravy a následný výběr zhotovitele a realizaci.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou, příspěvková organizace, využívá ke své činnosti tři areály. Jeden z nich je na Husově náměstí v Ledči nad Sázavou. Budova je ve vlastnictví Kraje Vysočina a slouží především pro výuku gymnazijních tříd.
Jedná se o 120 let starou, na fasádní prvky bohatou třípodlažní budovu z cihelného zdiva, s dřevěnými a klenbovými stropy a krovem s plechovou krytinou. Budova byla novodobě rozšířena a uvnitř je Krajem Vysočina průběžně opravována. V závěru roku 2014 se na uliční fasádě v místě nepřístupného balkonu objevila dřevokazná houba - dřevomorka. Sondy potvrdily napadení dřevěných prvků stropu a zárubně vstupních dveří. Příčinou bylo zatékání přes nepřístupný balkon.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci Gymnázium, SOŠ A VOŠ Ledeč nad Sázavou - oprava po napadení dřevokaznou houbou do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - školství. Stávající stav znamenal dočasné zaizolování plochy balkonu, nepoužívat z bezpečnostních důvodů dvě učebny a vstupní dveře nahradit provizoriem. Následovat musí odkrytí podlah do úrovně stropů, odstranění napadených konstrukcí, vyčištění, doplnění konstrukcí a podlah, opravu, ošetření a zpětnou montáž vstupních dveří a vodotěsnou izolace plochy balkonu. Práce budou prováděny podle projektové dokumentace.
Pro zajištění první fáze investorské přípravy není navrhováno rozpočtové opatření. Potřebné předpokládané výdaje je možné krýt změnou rozpisu rozpočtu v rámci stávající výše alokace přílohy M1.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

Odbor školství mládeže a sportu souhlasí se zařazení nové akce Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - oprava po napadení dřevokaznou houbou do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015. V budově bude zajišťována výuka i v budoucnu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Gymnázium, SOŠ A VOŠ Ledeč nad Sázavou - oprava po napadení dřevokaznou houbou do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2015, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 13. 2. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz