Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2014-75

RK-38-2014-75.doc  RK-38-2014-75pr01.doc
Číslo materiálu75
Číslo jednacíRK-38-2014-75
NázevVyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina 2014
Zpracoval I. Mach, M. Kastner
Předkládá K. Ubr
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá návrh na vyhlášení ankety Sportovec Kraje Vysočina 2014 (dále jen anketa ).
V minulých letech byla v kraji organizována anketa Sportovec Vysočiny zaměřená na ocenění sportovních osobností a týmů. Odbor školství, mládeže a sportu navrhuje v této tradici pokračovat.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje k posouzení rámec ankety v materiálu RK-38-2014-75, př. 1 a navrhuje vyhlásit anketu. Smyslem ankety je nejen ocenění výrazných sportovců a sportovních výkonů za uplynulý rok, ale také popularizace sportu a v širších souvislostech aktivní využití volného času. Z těchto důvodů má anketa jak odbornou část, tak část určenou pro širokou veřejnost, která bude prostřednictvím webových stránek vtažena do samotného procesu nominací a hodnocení. Tato část umožní, aby jednotliví občané navrhovali své oblíbené sportovce. Vyhlášení výsledků ankety bude po roce rotovat po jednotlivých okresních městech, což přispěje k posílení soudržnosti sportovní veřejnosti na území kraje. Vyhlášením ankety vyjadřuje kraj svůj zájem o sportovní aktivity a sportovní prostředí jako celek.
Oproti předchozím ročníkům dochází v anketě k několika změnám. Jsou nově definovány jednotlivé kategorie, nominační kritéria a způsob hodnocení (včetně složení hodnotící komise); anketa získává nové logo; galavečer bude vždy po roce rotovat po jednotlivých okresních městech. Podrobnější informace jsou v materiálu RK-38-2014-75, př. 1.
Oddělení mládeže a sportu zajistí přípravu ankety a zahájení hlasování; ve spolupráci s Krajskou organizací ČUS Kraje Vysočina zajistí sběr dat a vyhodnocení ankety. Odbor informatiky zabezpečí technické zázemí pro veřejnou rovinu ankety, která bude realizována prostřednictvím webu. Odbor sekretariátu hejtmana bude spolupracovat v oblasti zajištění informovanosti veřejnosti o anketě a její odpovídající propagaci. Oddělení mládeže a sportu a odbor sekretariátu hejtmana se budou podílet na organizaci slavnostního galavečeru, v rámci kterého budou vyhlášeny výsledky ankety.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana:
Odbor sekretariátu hejtmana souhlasí s vyhlášením ankety Sportovec Kraje Vysočina 2014 a bude se aktivně podílet na její propagaci a organizaci slavnostního galavečera.
Návrh usneseníRada kraje
vyhlašuje
anketu Sportovec Kraje Vysočina 2014;
pověřuje
* OSH a OŠMS organizací slavnostního galavečera;
* OŠMS k zajištění organizační stránky zahájení a vyhodnocení ankety;
ukládá
OŠMS předložit radě kraje návrh na jmenování členů hodnotící komise.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, odbor sekretariátu hejtmana, odbor informatiky
Termín 30. 6. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz