Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2014-47

RK-37-2014-47.doc  RK-37-2014-47pr01.pdf
Číslo materiálu47
Číslo jednacíRK-37-2014-47
NázevZrušení projektu Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina
Zpracoval E. Navrátilová
Předkládá E. Horná
Počet příloh
Popis problémuV tomto materiálu se jedná informace o nepodpoření žádosti podané do Programu švýcarsko-české spolupráce (priorita Efektivní způsoby interpretace přírodního dědictví) na projekt Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina.
Odbor životního prostředí a zemědělství (dále jen OŽPZ ) zpracoval a rada kraje schválila dne 22. 7. 2014 usnesením č.1382/23/2014/RK projektový záměr a žádost o poskytnutí podpory na projekt Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina (odborná publikace o evropsky významných lokalitách (EVL), e-Publikace, nástěnný kalendář s pexesem, výukové karty, e-Pexeso, výstava fotografií jednotlivých EVL).
Ministerstvo životního prostředí jako administrátor Programu švýcarsko-české spolupráce žádost vyhodnotil s tím, že nebyl hodnotící komisí doporučen k podpoře. Důvodem bylo vyčerpání finančních prostředků alokovaných pro tuto výzvu ve prospěch lépe hodnocených projektů. Ze 102 došlých projektů bylo podpořeno 13.
Návrh řešení Z výše uvedených důvodů odbor životního prostředí a zemědělství navrhuje radě kraje vzít informaci o nepodpoření projektu Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina na vědomí a rozhodnout o jeho zrušení. Projekt byl zpracován OŽPZ a dosud s ním nebyly spojeny žádné příjmy ani výdaje.
StanoviskaOddPKŽÚ nemá připomínky k předloženému materiálu a návrhu usnesení.

Odbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o nepodpoření projektu Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina z Programu švýcarsko-české spolupráce dle materiálu RK-37-2014-47, př. 1;
rozhoduje
zrušit projekt Propagace evropsky významných lokalit Kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor životního prostředí a zemědělství
Termín 15. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz