Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2005-46

RK-11-2005-46.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-11-2005-46
NázevPoskytování peněžitých plnění spojených s výkonem funkce členů výborů, komisí a zvláštních orgánů fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva
Zpracoval K. Nedvědová
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuO poskytování peněžitých plnění spojených s výkonem funkce členů výborů, komisí a zvláštních orgánů fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva, v souladu s § 35 odst. 2 písm. t) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rozhoduje zastupitelstvo kraje.
Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání č. 5/2004 dne 29. 9. 2005 přijalo k této problematice usnesení č. 299/05/2004/ZK (Zastupitelstvo kraje rozhoduje v souladu s § 35 odst. 2 písm. t) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, poskytovat peněžitá plnění spojená s výkonem funkce členů výborů, komisí a zvláštních orgánů fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva, a to ve výši a za podmínek stanovených Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva).
Návrh řešení V souvislosti se změnou Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad je nutné zrušit původní usnesení k výše zmiňované problematice a nahradit ho novým.
Odbor sekretariátu hejtmana navrhuje rozhodnout o poskytování peněžitých plnění spojených s výkonem funkce členů výborů, komisí a zvláštních orgánů fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva, a to ve výši a za podmínek stanovených čl. 6 odst. 7 Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje zrušit usnesení č. 299/05/2004/ZK a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout v souladu s § 35 odst. 2 písm. t) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, poskytovat peněžitá plnění spojená s výkonem funkce členů výborů, komisí a zvláštních orgánů fyzickým osobám, které nejsou členy zastupitelstva, a to ve výši a za podmínek stanovených čl. 6 odst. 7 Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz