Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2014-51

RK-34-2014-51.doc  RK-34-2014-51pr01.doc  RK-34-2014-51pr02.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-34-2014-51
NázevSmlouva o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a nájmu věcí movitých (technologického zařízení) Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace
Zpracoval J. Štanclová
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Třebíč, příspěvková organizace, (dále také nemocnice ) má na základě Smlouvy o nájmu nemovitostí mezi nemocnicí a Krajem Vysočina v nájmu mj. pozemek p. č. st. 5377/2 se stavbou centrálních operačních sálů bez čísla popisného nebo evidenčního (dále jen budova COS ) v k. ú. a obci Třebíč. Ve 3. NP budovy COS se nachází technická místnost č. 3.14 o výměře 14,51 m2 (dále jen nebytový prostor ).
Nemocnice je vlastníkem technologického zařízení - parního vyvíječe Certuss Univerzal 850, v.č. 10066, které se nachází v budově COS (dále také technologické zařízení ). Technologické zařízení je napojeno na rozvody páry provozované nemocnicí.
Nemocnice musí vyhlásit zadávací řízení na dodávku tepla/páry do tepelné sítě nemocnice. S ohledem na ukončení stávajícího smluvního vztahu k 30. 11. 2014 je nutné vyhlásit zadávací řízení na plnění nadlimitní veřejné zakázky bez zbytečného odkladu. Součástí zadávacích podmínek je podmínka uzavření předkládané smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení). Uzavření této smlouvy je předpokladem možnosti dodavatele plnit a tedy předpokladem realizace tohoto zadávacího řízení. Zadávací dokumentace k tomuto zadávacímu řízení je obsažena v materiálu
RK-34-2014-51, př. 1. S ohledem na skutečnost, že se jedná o připravované zadávací řízení, jsou přílohy neveřejné.
Nemocnice požádala o udělení souhlasu s uzavřením smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení). Návrh smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení) je obsažen v materiálu RK-34-2014-51, př. 2. Smlouva o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení) je uzavírána na dobu neurčitou.
Podle Smlouvy o nájmu nemovitostí mezi nemocnicí a Krajem Vysočina je nemocnice oprávněna přenechat k užívání jiné osobě pronajaté nemovitosti na dobu delší 3 let pouze se souhlasem zřizovatele.
Podle čl. 2 odst. 2 písm. c) Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina ze dne
13. 12. 2011 č. 09/11 je nemocnice oprávněna k uzavření nájemní smlouvy na majetek ve vlastnictví organizace na dobu delší jednoho roku pouze s předchozím souhlasem zřizovatele.
Návrh řešení Nebytový prostor a technologické zařízení, které jsou předmětem smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení), nemocnice dočasně ke svému provozu dočasně nepotřebuje resp. tyto nebytové prostory a technologické zařízení jsou nezbytné k zajištění výroby páry pro provoz nemocnice. Podnájemce nebytového prostoru a nájemce technologického zařízení, stejně jako úhrada za užívání předmětu podnájmu a nájmu (dále jen nájemné ) vzejde ze shora uvedeného zadávacího řízení.
Návrh smlouvy obsahuje možnost rozvázat podnájemní a nájemní vztah výpovědí s výpovědní lhůtou tři měsíce a právo nemocnice na každoroční zvýšení nájemného minimálně o roční míru inflace.
Odbor zdravotnictví doporučuje, aby rada kraje udělila souhlas s uzavřením smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení) dle materiálu RK-34-2014-51, př. 2.
Příslušnost rady kraje k udělení souhlasu s uzavřením smlouvy je dána ustanovením § 59 odst. 1 písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uzavřením smlouvy o podnájmu nemovitosti (nebytového prostoru) a movitých věcí (technologického zařízení) dle materiálu RK-34-2014-51, př. 2.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitelka Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 30. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz