Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2014-19

RK-34-2014-19.doc  RK-34-2014-19pr01.pdf
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-34-2014-19
NázevOdůvodnění významné veřejné zakázky Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace - Souvislé opravy silnic a opravy mostů Kraje Vysočina v roce 2015
Zpracoval J. Boček
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace hodlá v roce 2014 zadat významnou veřejnou zakázku na stavební práce: Souvislé opravy silnic a opravy mostů Kraje Vysočina v roce 2015 . Předpokládaná hodnota této podlimitní veřejné zakázky je stanovena ve výši 110 000 000 Kč bez DPH. Zadavatel předpokládá splnění veřejné zakázky do 31. října 2015. Podle § 156 odst. 4 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění předkládá Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, odůvodnění významné veřejné zakázky Souvislé opravy silnic a opravy mostů Kraje Vysočina v roce 2015 ke schválení Zastupitelstvu Kraje Vysočina. Schválení zastupitelstvem je podmínkou pro zahájení zadávacího řízení.
Odůvodnění významné veřejné zakázky Souvislé opravy silnic a opravy mostů Kraje Vysočina v roce 2015 je uvedeno v materiálu RK-34-2014-19, př. 1.
Návrh řešení Naplněním veřejné zakázky dojde k odstranění většího množství nerovností a poruch v krytu vozovek, k provedení celoplošných oprav v dotčených úsecích a odstranění nevyhovujícího technického stavu mostů, zdí a propustků formou opravy. Předmětem plnění veřejné zakázky je provedení stavebních prací spočívajících v souvislé obnově krytu dílčích úseků silnic, v opravě odvodnění silnic a v opravě konstrukcí mostů, zdí a propustků na silnicích II. a III. třídy v Kraji Vysočina.
Realizací oprav dojde ke zvýšení jízdního komfortu, prodloužení životnosti konstrukčních vrstev vozovek a příslušenství silnic, zvýšení bezpečnosti provozu a snížení nákladů na běžnou údržbu. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace předpokládá zadávání významné veřejné zakázky na dílčí etapy. Připustí-li to povaha veřejné zakázky, zadavatel dílčí etapu rozdělí na části.
Nerealizací veřejné zakázky by došlo k nárůstu již tak četných nerovností a poruch povrchu silnic a k dalšímu zhoršení stavebního stavu předmětných mostů, zdí a propustků a nebyla by tak zajištěn bezproblémová sjízdnost silnic. Při prodlení s plněním vlivem nepříznivých klimatických podmínek mohou být stavební práce prodlouženy až do jara 2016. To může být důvodem zvýšení finančních nákladů při zajištění opatření k sanaci staveniště v zimním období nebo při následné údržbě silnic se sníženou kvalitou provedených prací.
Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění významné veřejné zakázky Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace dle materiálu RK-34-2014-19, př. 1.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit odůvodnění významné veřejné zakázky Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-34-2014-19, př. 1.
Odpovědnost ODSH, KSÚSV
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz