Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2014-56

RK-33-2014-56.doc
Číslo materiálu56
Číslo jednacíRK-33-2014-56
NázevUzavření smluv o nájmu plynárenského zařízení - k. ú. Okříšky, k. ú. Jaroměřice nad Rokytnou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření nájemních smluv mezi Krajem Vysočina, na straně vlastníka plynárenského zařízení a společností RWE GasNet, s.r.o. na straně nájemce.
Kraj Vysočina zrealizoval v rámci akce Transformace ÚSP Jinošov II objekty bydlení v k. ú. Okřišky a v k. ú. Jaroměřice nad Rokytnou. Součástí staveb v obou případech bylo vybudování plynovodních řadů (NTL a STL) a plynových přípojek. Před vlastní realizací byla pro obě katastrální území uzavřena smlouva o podmínkách napojení, o spolupráci a součinnosti při realizaci plynárenského zařízení a o smlouvě budoucí kupní. Tato smlouva předpokládala prodej nově vybudovaných plynárenských zařízení do vlastnictví společností JMP Net, s.r.o., Plynárenská 499/1, Brno.
Na nově vybudovaná plynárenská zařízení byl vydán kolaudační souhlas (Jaroměřice nad Rokytnou dne 13. 6. 2014, Okříšky dne 12. 6. 2014) a i vlastní objekty bydlení jsou dokončeny a mohou být kolaudovány. Podmínkou pro zahájení kolaudačního řízení je provedení topných zkoušek a revize kotlů. Provozovatel plynárenského zařízení, tj. nově společnost RWE GasNet, s.r.o. podmiňuje vpuštění plynu do nového plynárenského zařízení uzavřením kupní, popř. nájemní smlouvy.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mez Krajem Vysočina a společností RWE GasNet, s.r.o., Ústí nad Labem nájemní smlouvy na pronájem plynárenského zařízení a jeho provozování. V k. ú. Jaroměřice nad Rokytnou je pronajímán NTL v délce 58,32 m a přípojka v délce 8,93 m. V k. ú. Okříšky je pronajímán STL v délce 9,1 m a přípojka v délce 9,8 m. Smlouvy jsou uzavírány na dobu neurčitou, počínaje podpisem smlouvy smluvními stranami. Je předpoklad, že dojde k uzavření kupních smluv v souladu s budoucími kupními smlouvami a tím k ukončení nájemní smlouvy. Výše nájemného je stanovena pro obě katastrální území částkou 848 Kč za kalendářní rok do konce regulačního období + DPH v zákonné výši.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a společností RWE GasNet, s.r.o nájemní smlouvy na provozování výše uvedeného plynárenského zařízení.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně vlastníka nově vybudovaných plynárenských zařízení a společností RWE GasNet, s.r.o., Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem, IČ: 27295567 nájemní smlouvy na pronájem plynárenského zařízení v k. ú. Jaroměřice nad Rokytnou v celkové délce 67,25 m a v k. ú. Okříšky v celkové délce 18,9 m, a to na dobu určitou počínaje dnem podpisu smlouvy, kdy nájemní bude v obou případech činit 848 Kč za kalendářní rok do konce regulačního období.
Odpovědnost OM
Termín 16. prosince 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz