Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2005-14

RK-11-2005-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-11-2005-14
NázevSouhlas se stavbou a darování pozemku v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový obdržel žádost obce Láz o udělení souhlasu se stavbou chodníku na části pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz. Chodník bude umístěn v prostoru stávajícího příkopu, který bude zatrubněn s obetonováním a pro odvod dešťových vod budou nově vybudovány vpustě. Vzhledem ke svému umístění nebude chodník zasahovat do tělesa silnice III/4114, pod níž pozemek leží. Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví 268 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Moravské Budějovice a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Návrh řešení OM navrhuje současně s udělením souhlasu se stavbou darovat pozemek v rozsahu zastavění stavbou chodníku do vlastnictví obce Láz. Po ukončení stavby bude na náklady žadatele vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřený zastavěný pozemek bude převeden vlastníkovi chodníku jako veřejně prospěšné stavby. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem, který je pro stávajícího vlastníka a správce zbytný. Správce pozemku (SÚS Třebíč) současně s doporučením převodu zastavěného pozemku stanovil investorovi akce podmínky, které je třeba při stavbě dodržet v případě dotčení silničních zájmů.
Výše uvedený postup vypořádání zastavěného pozemku odpovídá čl. II odst. 2) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina.
Záměr darovat část pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic v rozsahu zastavění stavbou chodníku je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30 dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaKladné stanovisko Správy a údržby silnic Třebíč.
Kladné stanovisko odboru dopravy a silničního hospodářství.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz v rozsahu předložené projektové dokumentace;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Láz část pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic v rozsahu skutečného zastavění stavbou chodníku určeném geometrickým plánem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku par. č. 448 v k. ú. Láz u Nových Syrovic a obci Láz v rozsahu geometrického zaměření stavby chodníku do vlastnictví obce Láz.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz