Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2014-02

RK-31-2014-02.doc  RK-31-2014-02pr01.pdf  RK-31-2014-02pr02.pdf
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-31-2014-02
NázevŽádosti o převod a pronájem nemovitostí v areálu bývalé střední zemědělské školy v Havlíčkově Brodě na ulici Jihlavská
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina vlastní v Havlíčkově Brodě nemovitosti tvořící areál bývalé střední zemědělské školy. Areál již delší dobu není využíván a je prázdný. Záměrem kraje je nemovitosti prodat. Předchozí vyhlášená výběrová řízení na zájemce o koupi těchto nemovitostí nebyla úspěšná.
Na odbor majetkový se obrátilo město Havlíčkův Brod se žádostí o vyjádření k možnosti bezúplatného převodu objektu tělocvičny v tomto areálu včetně části pozemku přiléhajícího k tělocvičně. Záměrem města je vytváření příležitostí pro uspokojování potřeb obyvatel města a jeho širšího okolí na úseku tělovýchovy a sportu.
Na odbor majetkový se dále obrátila společnost EUROPERSONAL BOHEMIA s.r.o. s opakovanou žádostí (žádostí o přehodnocení zamítavého stanoviska) o pronájem internátu v tomto areálu. První žádost o pronájem z 24. 7. 2014 byla na základě projednání v rámci diskuse při zasedání rady kraje odmítnuta.
Návrh řešení Zájmem Kraje Vysočina je předmětné nemovitosti prodat. Proto OM po projednání s náměstkem hejtmana Ing. Liborem Jouklem navrhuje žádostem nevyhovět.
Je poměrně reálný brzký převod nemovitostí na jiného vlastníka. Převod části nemovitostí (budovy tělocvičny) by byl komplikací v oddělení částí pozemků u vstupů a příjezdů do celého areálu (služebnosti k užívání pozemků), ve vlastnictví a provozování podzemních inženýrských sítí, znehodnocení zbytku areálu pro budoucího vlastníka. Rovněž technické oddělení budovy tělocvičny (el. energie, vytápění, vodovod, kanalizace) tak, aby objekt byl samostatně provozovatelný, by nebylo jednoduché.
Rovněž zakládání nájemního vztahu při vizi brzkého převodu není vhodné.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* nepronajímat nemovitosti tvořící areál bývalé střední zemědělské školy v Havlíčkově Brodě na ulici Jihlavská;
* vydat k žádosti města Havlíčkův Brod o vyjádření k možnosti bezúplatného převodu objektu tělocvičny včetně části pozemku přiléhajícího k tělocvičně v areálu bývalé střední zemědělské školy v Havlíčkově Brodě na ulici Jihlavská záporné stanovisko;
ukládá
Krajskému úřadu Kraje Vysočina informovat o tomto rozhodnutí žadatele.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz