Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2014-19

RK-30-2014-19.doc  RK-30-2014-19pr01.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-30-2014-19
NázevPřihláška Portálu PO do soutěže Egovernment The Best
Zpracoval M. Hadrava
Předkládá D. Buřičová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o rozhodnutí o přihlášení Kraje Vysočina do soutěže Egovernment The Best. Do soutěže jsou každoročně přihlašovány nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy. Snahou pořadatelů soutěže je shromáždit a prezentovat ty nejzajímavější projekty elektronizace veřejné správy.
V říjnu 2012 byl spuštěn Portál příspěvkových organizací, který je významným oboustranným komunikačním nástrojem mezi Krajem Vysočina a zřizovanými příspěvkovými organizacemi. Je tvořen několika specializovanými moduly a aplikacemi, jako např. úkoly, evidence závazkových vztahů a veřejných zakázek, účetní závěrky, atd. Jde o pracovní nástroj, prostřednictvím, kterého lze jednoduše řídit úkoly zadané příspěvkovým organizacím a který slouží jako jednotné informační místo pro všechny příspěvkové organizace, zaměstnance krajského úřadu a radu kraje. Spuštěním Portálu příspěvkových organizací se odstranily duplicity zadání, eliminovaly se tiskové výstupy, zpřístupněním na základě uživatelských práv došlo k zajištění vyšší transparentnosti a informovanosti, zautomatizovaly se některé operace a došlo ke sjednocení výstupů.
Portál byl původně přihlášen také do soutěže Cena ministerstva vnitra za inovaci, to však tuto soutěž bez náhrady zrušilo.
Návrh řešení Vzhledem k narůstající pozitivní odezvě na Portál příspěvkových organizací od jeho uživatelů a skutečnosti, že se Portál příspěvkových organizací stává inspirací pro ostatní krajské úřady, navrhuje Odbor analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina:

- přihlásit Portál příspěvkových organizací do soutěže Egovernment The Best. Přihláška do této soutěže je uvedena v materiálu RK-30-2014-19, př. 1,
- zrušit usnesení č. 0878/18/2013/RK ze dne 21. 5. 2013 (Rada kraje
rozhoduje o přihlášení Kraje Vysočina do Ceny Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě za rok 2013 s produktem Portál příspěvkových organizací Kraje Vysočina dle materiálu RK-18-2013-29, př. 1; ukládá Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit účast Kraje Vysočina v programu Ceny Ministerstva vnitra),
- uložit Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit účast Kraje Vysočina v soutěži Egovernment The Best.

Přihlášku do soutěže je možné přidat do 31. 10. 2014. Účast v této soutěži je zdarma.
Dle ustanovení § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rada zabezpečuje rozhodování v ostatních záležitostech patřících do samostatné působnosti kraje, pokud nejsou vyhrazeny zastupitelstvu nebo pokud si je zastupitelstvo nevyhradilo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o přihlášení Kraje Vysočina do soutěže Egovernment The Best s produktem Portál příspěvkových organizací Kraje Vysočina dle materiálu RK-30-2014-19, př. 1;
ruší
usnesení č. 0878/18/2013/RK ze dne 21. 5. 2013 (Rada kraje rozhoduje o přihlášení Kraje Vysočina do Ceny Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě za rok 2013 s produktem Portál příspěvkových organizací Kraje Vysočina dle materiálu RK-18-2013-29, př. 1; ukládá Odboru analýz a podpory řízení Krajského úřadu Kraje Vysočina zajistit účast Kraje Vysočina v programu Ceny Ministerstva vnitra);
ukládá
odboru analýz a podpory řízení zajistit účast Kraje Vysočina v soutěži Egovernment The Best.
Odpovědnost odbor analýz a podpory řízení
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz