Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2005-21

RK-10-2005-21.doc  RK-10-2005-21pr1.pdf
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-10-2005-21
NázevInformace o účasti krajského úřadu v projektu Phare 2003 "Posílení vnitřních kontrolních mechanismů na regionální úrovni"
Zpracoval E. Janoušková
Předkládá E. Janoušková
Počet příloh
Popis problému

Krajský úřad kraje Vysočina je od listopadu roku 2003 do června roku 2005 (spolu s ostatními krajskými úřady, Ministerstvem financí a Ministerstvem vnitra) konečným příjemcem projektu Phare 2003 "Posílení vnitřních kontrolních mechanismů na regionální úrovni".
Specifickým cílem projektu je posílení vnitřních finančních kontrolních mechanismů na regionální úrovni, zvýšení schopnosti České republiky přijmout závazky z členství v EU, zejména v oblasti administrativních struktur. Garantovaným výsledkem projektu je tvorba metodologie moderního interního auditu ve všech krajích ČR, tvorba manuálu interního auditu a tvorba manuálu finančních postupů. Do garantovaných výsledků patří i seznámení vrcholového vedení krajů, finančních manažerů a interních auditorů s mezinárodně uznávanými standardy finanční kontroly (tzv. systémem PIFC "Public internal financial kontrol") a s odpovědnostmi za finance souvisejícími s čerpání prostředků z fondů EU prostřednictvím řady vzdělávacích akcí.
Protože průběžné výsledky naší účasti v projektu jsou příznivé a problematika finanční kontroly je poměrně specifickou, ale velmi důležitou oblastí veřejné správy, předkládá se radě kraje podrobnější informace o dokončených i předpokládaných výstupech projektu. Informace jsou zpracovány do prezentace, která bude okomentována na jednání rady kraje.


Návrh řešení
Stanoviska

Stanoviska nebyla vyžádána.


Návrh usnesení

Rada kraje
bera na vědomí
informaci o účasti krajského úřadu v projektu Phare 2003 "Posílení vnitřních kontrolních mechanismů na regionální úrovni" dle materiálu RK-10-2005-21, př. 1.
Odpovědnost odbor interního auditu
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz