Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2014-02

RK-30-2014-02.doc  RK-30-2014-02pr01.pdf
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-30-2014-02
NázevDarování pozemků, včetně stavby v k. ú. a obci Panské Dubenky
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemků, včetně stavby obci Panské Dubenky.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Panské Dubenky o darování pozemku par. č. st. 47/1 - zastavěná plocha o výměře 332 m2, včetně stavby kolny na tomto pozemku stojící, vše v k. ú. a obci Panské Dubenky. Důvodem je skutečnost, že tento pozemek tvoří součást veřejného prostranství a zmiňovaná stavba pro svůj špatný technický stav narušuje estetický vzhled obce. Kolna byla součástí původní usedlosti č.p. 37, která byla v roce 1990 zbourána, přičemž kolna zůstala stát (nebyla však již zapsána v katastru nemovitostí) a byla dříve užívána Okresní správou a údržbou silnic Jihlava. Již delší dobu není kolna ze strany KSÚSV využívána. Po převodu obec kolnu odstraní, dojde k upravení pozemku a tento nebude sloužit ke komerčním účelům. Dle sdělení KSÚSV se nejedná o potřebný majetek Kraje Vysočina, resp. Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Před uvažovaným převodem bylo nutné stavbu nechat zapsat do katastru nemovitostí, protože tato stavba právně nebyla nikde vedena. Za tímto účelem byla vyhotovena zjednodušená dokumentace stavby (pasport stavby) a geometrický plán na zákres budovy a oddělení pozemku.
Tyto kroky byly učiněny a předmětem převodu bude tudíž pozemek par. č. st. 47/1 - zastavěná plocha o výměře 67 m2 jehož součástí je budova bez č.p./č.e. - jiná stavba a pozemek par. č. 975 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 265 m2, který tvoří funkční celek s touto stavbou a stavebním pozemkem, vše v k. ú. a obci Panské Dubenky.
Stavba a pozemky jsou zapsány na listu vlastnictví č. 90 pro k. ú. a obec Panské Dubenky u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Telč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyhovět žádosti a darovat pozemek par. č. st. 47/1 - zastavěná plocha o výměře 67 m2 jehož součástí je budova bez č.p./č.e. - jiná stavba a pozemek par. č. 975 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 265 m2, který tvoří funkční celek s touto stavbou a stavebním pozemkem, vše v k. ú. a obci Panské Dubenky do vlastnictví obce Panské Dubenky. Tento majetek je pro Kraj Vysočinu, resp. pro KSÚSV nepotřebný. Pozemky budou po demolici stavby využívány pro veřejné účely - veřejné prostranství.
Záměr darovat výše uvedené nemovitosti je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o zveřejnění darování nemovitostí a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout o jejich darování.
Darovací smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, s darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat pozemek par. č. st. 47/1 - zastavěná plocha o výměře 67 m2 jehož součástí je budova bez č.p./č.e. - jiná stavba a pozemek par. č. 975 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 265 m2, vše v k. ú. a obci Panské Dubenky z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Panské Dubenky;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. st. 47/1 - zastavěná plocha o výměře 67 m2, jehož součástí je budova bez č.p./č.e. - jiná stavba a pozemek par. č. 975 - ostatní plocha, jiná plocha o výměře 265 m2, vše v k. ú. a obci Panské Dubenky z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví obce Panské Dubenky.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 18. 11. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz