Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2014-82

RK-28-2014-82.doc
Číslo materiálu82
Číslo jednacíRK-28-2014-82
NázevZařazení nové akce Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, oprava kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havarijní stav zdroje vytápění Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou. Vedení Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou ohlásilo vznik havarijního stavu zdroje vytápění. OM provedl ve spolupráci s projekční kanceláří a servisní organizací odborné posouzení stavu zdroje vytápění. Bylo zjištěno, že pravděpodobně vlivem opakovaného přepětí v síti při bouřkových jevech došlo k vážnému poškození řídících jednotek dvoukotlové sestavy (stáří 16 roků). Tyto řídící jednotky již nelze vyměnit a hrozí neopravitelný výpadek celého zdroje vytápění, větrání a ohřevu TV. Tím vznikl havarijní stav, který musí být neprodleně řešen výměnou celé dvoukotlové sestavy.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, oprava kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích a neprodleně realizovat opravu havárie. Dále OM navrhuje finančně krýt stavbu změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M7 schváleného rozpočtu. Realizací opravy havárie bude zajištěno vytápění, větrání a ohřev TV Domova pro seniory Náměšť nad Oslavou.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Odbor sociálních věcí souhlasí se zařazením nové investiční akce Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, oprava kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7. Výměnu poškozeného zdroje vytápění v Domově pro seniory Náměšť nad Oslavou je třeba řešit neprodleně z důvodu zajištění vytápění, větrání a ohřevu TV pro celkem 92 klientů.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, oprava kotelny do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 3. 10. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz