Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2005-12

RK-10-2005-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-10-2005-12
NázevGrantové schéma kraje pro podopatření 4.1.2. SROP
Zpracoval I. Mahelová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problému

Při přípravě smluv o financování grantových schémat zjistil Řídící orgán SROP (dále jen "ŘO SROP") nesoulad v monitorovacích indikátorech u grantových schémat (dále jen "GS") předkládaných v rámci podopatření 4.1.2. Problémy s definicí indikátorů výstupů a výsledků zabraňují v současné době vyhotovení smluv o financování GS. Specifická situace nastala u GS určených pro veřejné subjekty, kdy v nyní platné verzi Programového dodatku nejsou indikátory vůbec definovány - každý kraj si je proto stanovil individuálně.
Vzhledem k provázanosti na informační systém Ministerstva financí, které prostřednictvím finančních úřadů bude u projektů podporovaných ze strukturálních fondů (a GS je takovým projektem) sledovat plnění smlouvou definovaných indikátorů, je potřeba specifikaci indikátorů opravit již v Žádosti o GS. Soupis provedených změn je přílohou č. 2, kompletní žádost je přílohou č. 1.

- - - - - - - - - - - - - - -
Návrh řešení

Dopis ŘO SROP s návrhem řešení uvedeného nesouladu je přílohou č. 3 tohoto materiálu. Spočívá v úpravě indikátorů ve znění, které bude jako změna Programového dodatku projednáno Monitorovacím výborem SROP 13.4.2005. Opravené indikátory umožní rychlé uzavření smluv o financování GS a neohrozí vyhlášení Výzvy, schválené dne 22.2.2005 usnesením č. 0243/09/2005/RK.

- - - -
Stanoviska

Stanoviska nebyla vyžádána.

Návrh usnesení

Rada kraje
schvaluje
změnu Žádosti o grantové schéma Podpora regionálních a místních služeb cestovního ruchu v kraji Vysočina podle materiálu RK-10-2005-12, př. 1 - a
- pověřuje
odbor regionálního rozvoje k předložení upravených dokumentů Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod.
-
Odpovědnost ORR
Termín 2. 3. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz