Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2014-20

RK-28-2014-20.doc
Číslo materiálu20
Číslo jednacíRK-28-2014-20
NázevSouhlas s pořízením terapeutického ortovoltážního ozařovacího systému Nemocnicí Pelhřimov, příspěvkovou organizací
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 0384/08/2014/RK schválila rada kraje finanční a ostatní související plány na rok 2014 všech zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina.
Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, (dále jen Nemocnice ) požádala prostřednictvím odboru zdravotnictví o změnu v investičním plánu a o souhlas s pořízením terapeutického ortovoltážního ozařovacího systému pro radioterapii.
Předpokládané náklady na nákup přístroje jsou ve výši cca 7 mil. Kč. S touto investicí souvisejí dále stavební úpravy ve výši cca 300 tis. Kč. Investice by byla financována ze zdrojů Nemocnice, na pořízení ozařovacího systému nebude poskytnuta dotace z rozpočtu Kraje Vysočina.
V Nemocnici byl pro léčbu degenerativních onemocnění z opotřebování pohybového ústrojí využíván ozařovač Cesiotherax 3N, který byl rozhodnutím Státního úřadu pro jadernou bezpečnost vyřazen z provozu ke dni 31. 12. 2013. Přístroj byl využíván nejen pro pacienty ze spádového území okresu Pelhřimov, ale i okresů Jindřichův Hradec a Tábor a po ukončení provozu došlo k výraznému omezení možností léčby v celém spádovém území.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví, vzhledem k potřebnosti a efektivnímu poskytování zdravotních služeb v Kraji Vysočina, radě kraje navrhuje schválit nákup terapeutického ortovoltážního ozařovacího systému pro radioterapii Nemocnice včetně souvisejících stavebních úprav.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
nákup terapeutického ortovoltážního ozařovacího systému pro radioterapii včetně souvisejících stavebních úprav v celkové předpokládané pořizovací ceně ve výši 7,3 mil. Kč, který bude financovaný ze zdrojů Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, ředitel Nemocnice Pelhřimov, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz