Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-47

RK-27-2014-47.doc
Číslo materiálu47
Číslo jednacíRK-27-2014-47
NázevRozpočtové opatření - snížení kapitoly Sociální věci, § 4399 a zvýšení rozpočtu projektu Rovnost na Vysočině v kontextu tvorby koncepce rodinné politiky kraje
Zpracoval J. Bína, D. Šálková
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina realizuje projekt Rovnost na Vysočině v kontextu tvorby koncepce rodinné politiky kraje pod registračním číslem CZ.1.04/3.4.04/76.00239. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.
Projekt má za cíl iniciovat místní partnerství aktérů v Kraji Vysočina zabývajících se zaměstnaností (rovností šancí) a slaďováním pracovního a rodinného života místních obyvatel. V rámci tohoto partnerství pak formulovat a šířit (osvěta) vhodná opatření, která povedou k řešení problémů cílových skupin projektu a tím i ke zlepšení jejich kvality života.
Jednou z klíčových aktivit projektu je uspořádání dvoudenní konference (KA4). Tato klíčová aktivita se neobejde bez činnosti spojené s distribucí letáku a pozvánek na konferenci. Přes přímou souvislost s klíčovou aktivitou řídící orgán vyhodnotil tuto činnost jako publicitu spadající do nepřímých nákladů. Regionální koordinátoři věnovali této činnosti každý několik dnů a zahrnuli ji do své hlavní činnosti. Řídícím orgánem byla tato činnost a vyplacená odměna za ni označena jako nezpůsobilý výdaj ve výši 13 254,78 Kč (vysvětlení těchto činností bylo nejprve administrátorem programu mailem akceptováno a následně byla pokrácena platba za monitorovací období).
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že klíčovou aktivitu (KA4) - konference nelze zorganizovat bez předchozího oslovení veřejnosti, publicity a předání informací potenciálním účastníkům a částka za odvedenou práci již byla vyplacena, navrhujeme o částku 13 260,00 Kč snížit kapitolu Sociálních věcí, § 4399 Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti a zvýšit o tuto částku kapitolu Evropské projekty, rozpočet projektu Rovnost na Vysočině v kontextu tvorby koncepce rodinné politiky kraje .
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve snížení kapitoly Sociální věci, § 4399 - Ostatní záležitosti sociálních věcí a politiky zaměstnanosti, o částku 13 260,00 Kč při současném zvýšení kapitoly Evropské projekty, rozpočtu zvláštního účtu projektu Rovnost na Vysočině v kontextu tvorby koncepce rodinné politiky kraje na dofinancování nezpůsobilých výdajů.
Odpovědnost odbor sociálních věcí, odbor ekonomický
Termín 30. 09. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz