Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-29

RK-27-2014-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-27-2014-29
NázevVýpověď rámcové smlouvy - nadlimitní veřejná zakázka zadávaná v otevřeném řízení Dodávka spotřebního zdravotnického materiálu pro zdravotnická zařízení zřizovaná krajem Vysočina - Náplasti
Zpracoval J. Rytychová
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuRada Kraje Vysočina rozhodla usnesením č. 0391/09/2011/RK o výběru nejvhodnější nabídky na veřejnou zakázku Dodávka spotřebního zdravotnického materiálu pro zdravotnická zařízení zřizovaná krajem Vysočina - Náplasti a uložila odboru zdravotnictví uzavřít rámcovou smlouvu se 3 uchazeči (Hartmann-Rico a.s., Medical M spol. s r.o. a 3M Česko, spol. s r.o.) na 4 roky ode dne podpisu smlouvy. Rámcová smlouva byla se všemi uchazeči podepsána dne 11. 4. 2011. Usnesením č. 0786/17/2011/RK pověřila odbor zdravotnictví administrací a prováděním dílčích veřejných zakázek (minitendrů), kdy Kraj Vysočina jako centrální zadavatel vyzve písemně v rámci minitendru všechny dodavatele, s nimiž má uzavřenou rámcovou smlouvu, k předložení nabídek, jejich nabídky posoudí, vyhodnotí a vybere dodavatele, který bude provádět dodávky spotřebního zdravotnického materiálu v oblasti náplastí po dobu vymezenou ve výzvě k podání nabídky (1 rok). S tímto dodavatelem pak uzavře samostatné smlouvy o dodávkách pro jednotlivé pověřující zadavatele (kterými v tomto případě jsou všechny nemocnice zřizované Krajem Vysočina). K tomuto úkonu byl Kraj Vysočina pověřen jako centrální zadavatel na základě čl. II odst. 3 Smlouvy o výkonu funkce centrálního zadavatele podle § 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), o jejímž uzavření rozhodla rada kraje usnesením č. 1235/25/2010/RK.
Odbor zdravotnictví zahájil dílčí veřejnou zakázku dne 18. 7. 2014, kdy zaslal všem 3 výše uvedeným uchazečům výzvu k podání nabídky. Ve lhůtě pro podání nabídky pak obdržel nabídky od uchazečů Medical M spol. s r.o. a Hartmann-Rico a.s., uchazeč 3M nabídku nepodal. Komise pro otevírání obálek a hodnocení nabídek posoudila obě nabídky a konstatovala, že nabídková cena uchazeče Medical M spol. s r.o. je v rozporu s rámcovou smlouvou z důvodu porušení ustanovení umožňujícího zvýšení cen maximálně o hodnotu odpovídající meziročnímu nárůstu cen podle údajů Českého statistického úřadu. Navrhla proto tohoto uchazeče vyloučit a vybrat jako nejvhodnější nabídku uchazeče Hartmann-Rico a.s., který ovšem na základě sdělení doručeného dne 22. 8. 2014 odmítl uzavřít smlouvy o dodávkách z důvodu neschopnosti dodržet podmínky smlouvy. Tím byla splněna podmínka pro zrušení zadávacího řízení podle § 84 odst. 2 písm. c) zákona. Zadavatel zaslal písemné oznámení o zrušení zadávacího řízení uchazečům v souladu s § 84 odst. 8 zákona dne 28. 8. 2014.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že platnost smlouvy o dodávkách náplastí do nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina končí dne 30. 8. 2014, je třeba zajistit, aby nenastal výpadek v dodávkách tohoto sortimentu do nemocnic. Platnost rámcové smlouvy zavazuje k odběrům pouze od uvedených dodavatelů, kteří však již nejsou schopni dodržet cenová ujednání z rámcové smlouvy. Odbor zdravotnictví proto navrhuje, aby rada kraje dala souhlas s výpovědí rámcové smlouvy bez uvedení důvodu. Smlouva bude ukončena do 30 kalendářních dnů od doručení výpovědi smluvním stranám.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s výpovědí rámcové smlouvy na dodávku spotřebního zdravotnického materiálu pro zdravotnická zařízení zřizovaná krajem Vysočina - Náplasti;
ukládá
odboru zdravotnictví, aby zaslal výpověď rámcové smlouvy všem jejím účastníkům.
Odpovědnost odbor zdravotnictví
Termín 23. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz