Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-11

RK-27-2014-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-27-2014-11
NázevZařazení nové akce OA a HŠ Třebíč - rekonstrukce domova mládeže T. Bati do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící rekonstrukci domova mládeže Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelové školy a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Třebíč (dále OA a HŠ Třebíč), umístěný v budově Tomáše Bati 609, Třebíč. Pokoje domova mládeže jsou umístěny v posledním patře budovy školy v místní části Borovina. Pokoje byly v minulosti provizorně rozděly dřevěnými příčkami. Stávající dřevěné konstrukce dělící jednotlivé pokoje a rozvody vody a kanalizace původních sociálních zařízení jsou již zcela nevyhovující a hrozí vznik havarijních situací. Tento stav byl diskutován na úrovni náměstka hejtmana Ing. Libora Joukla, vedení školy a zástupců krajského úřadu.
Návrh řešení Odbor majetkový na základě proběhlých jednání navrhuje zařadit novou akci OA a HŠ Třebíč - rekonstrukce domova mládeže T. Bati do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a neprodleně zahájit projekční práce, aby bylo možno akci realizovat v roce 2015. Akci OM zařadil do návrhu rozpočtu kraje na rok 2015. V roce 2014 OM navrhuje finančně krýt stavbu změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M1 schváleného rozpočtu.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

OŠMS souhlasí s rekonstrukcí. Škola patří mezi krajská centra odborného vzdělávání. V Třebíči jsou další krajské domovy mládeže, jejich kapacita je však z podstatné části zaplněná (SPŠ Třebíč 170/200, VOŠ a SVZZŠ Třebíč 60/90) a není dostatečná k pokrytí zájmu o ubytování na OA a HŠ (60). Z hlediska demografického vývoje se počet žáků již blíží minimu.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci OA a HŠ Třebíč - rekonstrukce domova mládeže budovy T. Bati do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz