Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-05

RK-27-2014-05.doc  RK-27-2014-05pr01.pdf
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-27-2014-05
NázevSmlouva o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti v rámci akce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická, 2. etapa
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o uzavření smlouvy o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti v rámci akce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická, 2. etapa .
Kraj Vysočina má ve svém plánu provést opravu silnice č. II/351 v obci Třebíč v úseku ulice Hrotovická. Pro tuto stavbu jsou vyčleněny prostředky z krajského rozpočtu. Stavbou budou dotčeny pozemky ve vlastnictví města Třebíče, pozemky ve vlastnictví České republiky s právem hospodaření ve prospěch Ředitelství silnic a dálnic ČR, pozemky ve vlastnictví firmy PBS INDUSTRY, a.s. a pozemky ve vlastnictví firmy TRADO, s.r.o.
Podle záborového elaborátu vyhotoveného firmou OPTIMA spol. s r.o., sídlo Žižkova 738, 566 01 Vysoké Mýto plyne, že se bude jednat o trvalé i dočasné zábory.
S výše uvedenými právnickými osobami byly již smlouvy zakládající právo provést stavbu uzavřeny, avšak v průběhu povolovacího řízení u příslušného stavebního úřadu bylo zjištěno, že paralelně během výše popsané akce má město Třebíč v úmyslu vybudovat veřejné osvětlení přechodu pro chodce na ulici Hrotovická a z tohoto důvodu je nutné uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti, kde budoucím oprávněným ze služebnosti bude město Třebíč a budoucím povinným ze služebnosti Kraj Vysočina. Služebnost spočívá v uložení elektrického kabelu do pozemků ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Po dokončení stavby bude služebnost zaměřena geometrickým plánem a zanesena do katastru nemovitostí smlouvou o zřízení služebnosti, a to bezúplatně.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje uzavřít s městem Třebíč smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti spočívající v uložení elektrického kabelu na pozemku par. č. 2162/1 a par. č. 2158, oba v k. ú. Třebíč a par. č. 1138/1 v k. ú. Střítež u Třebíče. Budoucím oprávněným ze služebnosti bude město Třebíč a budoucím povinným ze služebnosti bude Kraj Vysočina. Služebnost bude zřízena bezúplatně. Smlouva není předkládána, jedná se o standardní smluvní vztah.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace s uzavřením smlouvy budoucí o zřízení služebnosti souhlasí.

Odbor dopravy a silničního hospodářství s uzavřením smlouvy budoucí o zřízení služebnosti souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s uložením elektrického kabelu do pozemků par. č. 2162/1, par. č. 2158, oba v k. ú. Třebíč a pozemku par. č. 1138/1 v k. ú. Střítež u Třebíče v rámci probíhající akce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická, 2. etapa ;
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně budoucího povinného a městem Třebíč na straně budoucího oprávněného ze služebnosti smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti spočívající v uložení elektrického kabelu do pozemků par. č. 2162/1, par. č. 2158, oba v k. ú. Třebíč a pozemku par. č. 1138/1 v k. ú. Střítež u Třebíče v rámci probíhající akce II/351 Třebíč - ul. Hrotovická, 2. etapa .
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz