Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2014-03

RK-27-2014-03.doc  RK-27-2014-03pr01.pdf
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-27-2014-03
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Třebíč
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu Obchodní akademie Třebíč - přístavba spojovací chodby , kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví města Třebíč.
Usnesením 0528/07/2013/ZK zastupitelstvo kraje schválilo rozpočet Kraje Vysočina na rok 2014. Součástí schváleného rozpočtu v příloze M1 je stavba Obchodní akademie Třebíč - přístavba spojovací chodby . Stavba představuje vzdušné propojení budovy č.p. 63 stojící na pozemku st. par. č. 1798 a budovy č.p. 180 na pozemku st. par. č. 232 v k. ú. Třebíč. Obě budovy jsou ve vlastnictví kraje, byly užívány Hotelovou školou Třebíč a Obchodní akademií Dr. Albína Bráfa Třebíč. V současnosti jsou obě nemovitosti v hospodaření sloučené školy s názvem Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč. Propojení budov je realizováno v zájmu provozních potřeb sloučené školy.
Vzdušné propojení obou budov má být realizováno nad pozemkem par. č. 173/2 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 186 m2 v k.ú. Třebíč, který je vlastnictvím města Třebíč. Pro získání stavebního povolení nad cizím pozemkem je třeba předložit smlouvu, která by investora opravňovala tuto stavbu realizovat. Jedná se o smlouvu nepojmenovanou vyplývající se zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon. Uzavření této smlouvy bude projednáno Radou města Třebíč na nejbližším zasedání.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi městem Třebíč, na straně vlastníka dotčeného pozemku a Krajem Vysočina, na straně investora stavby, smlouvu zakládající právo provést stavbu Obchodní akademie Třebíč - přístavba spojovací chodby , kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví města. Uzavření této smlouvy je nezbytným předpokladem pro vydání stavebního povolení.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá rozhodnout uzavřít mezi městem Třebíč a Krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést výše uvedenou stavbu, při níž bude dotčen pozemek ve vlastnictví města Třebíč.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Třebíč, na straně vlastníka dotčeného pozemku a Krajem Vysočina, na straně investora stavby, smlouvu zakládající Kraji Vysočina právo provést stavbu Obchodní akademie Třebíč - přístavba spojovací chodby , kterou bude dotčen pozemek par. č. 173/2 - ost. plocha, ost. komunikace v k. ú. a obci Třebíč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 19. září 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz