Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2014-13

RK-24-2014-13.doc  RK-24-2014-13pr01.pdf
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-24-2014-13
NázevProdej pozemku v k. ú. Světlá nad Sázavou
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší prodej pozemku v k. ú. Světlá nad Sázavou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví společnosti ČEPRO, a.s. Praha.
Na OM se obrátila společnost ČEPRO, a.s. Praha se žádostí o narovnání majetkoprávních vztahů v k. ú. Světlá nad Sázavou. Při provádění inventarizace společnost zjistila, že příslušenství čerpací stanice Eurooil č. 301, Sázavská 1112, Světlá nad Sázavou, a to vlajkové stožáry, cenový totem s přívodem el. energie, areálová kanalizace, lapol a odvzdušnění nádrží leží na pozemku par. č. 1085/4 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. Světlá nad Sázavou ve vlastnictví Kraje Vysočina. OM požádal o stanovisko k požadovanému prodeji výše uvedeného pozemku Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny. Ta ve svém stanovisku prodej doporučila a nabídla k prodeji další pozemky navazující na čerpací stanici, a to pozemek par.č. 1085/18 - ost. plocha, ost. komunikace a par.č. 1085/19 - ost. plocha, ost. komunikace. O tyto pozemky společnost neprojevila zájem, resp. u pozemku par. č. 1085/18 navrhla zřízení služebnosti (věcného břemene) pro uložení a provozování venkovního osvětlení s kabelovou přípojkou. Vzhledem k tomu, že se jedná o pozemky z části veřejné zeleně a z části vjezdu a výjezdu na a z čerpací stanice, byly tyto pozemky převedeny do vlastnictví města Světlá nad Sázavou. S městem by společnost ČEPRO, a.s. případně řešila zřízení služebnosti.
Návrh řešení OM navrhuje požadovaný pozemek úplatně převést do vlastnictví žadatele. Pozemek neslouží jako silniční, jde o manipulační plochu čerpací stanice. S převodem vyjádřila souhlas Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. OM nechá vyhotovit znalecký posudek na ocenění pozemku, a to jak na cenu zjištěnou podle platných oceňovacích předpisů, tak na cenu v místě a čase obvyklou.
Předpokladem pro převod pozemku je zveřejnění záměru prodeje na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina. Prodej bude realizován přímému zájemci v souladu s článku 2. bod 3) Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví Kraje Vysočina, neboť žadatel je vlastníkem sousedící nemovitosti a pozemek je jím užíván.
V souvislosti s prodejem bude upraven rozsah majetku předaného k hospodaření Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny.
Usnesení předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr prodeje pozemku par. č. 1085/4 v k. ú. Světlá nad Sázavou na úřední desce krajského úřadu a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout, po uplynutí zákonem stanovené doby zveřejnění, úplatně převést požadovaný pozemek do vlastnictví žadatele.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Havlíčkův Brod i ODSH souhlasí s prodejem pozemku par. č. 1085/4 v k. ú. Světlá nad Sázavou.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce Krajského úřadu Kraje Vysočina záměr prodeje pozemku par. č. 1085/4 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 345 m2 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout úplatně převést pozemek par. č. 1085/4 - ost. plocha, ost. komunikace o výměře 345 m2 v k. ú. a obci Světlá nad Sázavou z vlastnictví Kraje Vysočina do vlastnictví společnosti ČEPRO, a.s., Dělnická 213/12, 1701 04 Praha 7, IČ: 60193531 za cenu stanovenou znaleckým posudkem jako cenu v místě a čase obvyklou plus úhradu nákladů vynaložených na pořízení znaleckého posudku.
Odpovědnost OM
Termín 9. září 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz