Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2014-110

RK-23-2014-110.doc
Číslo materiálu110
Číslo jednacíRK-23-2014-110
NázevInformace o průběhu veřejné zakázky na služby Zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na období po 30. 9. 2014 .
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace (dále jen KSUSV ) informovala Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Kraje Vysočina o zahájení zadávacího řízení na významnou veřejnou zakázku na služby na Zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na období po 30. 9. 2014 , jejímž zadavatelem je Ministerstvo dopravy ČR (dále jen MD ). Předmětem veřejné zakázky je poskytnutí služeb spočívajících v zajištění zimní a běžné údržby vybraných úseků silnic I. třídy na území 21 vybraných oblastí České republiky. Kraj Vysočina je rozdělen do 4 oblastí, z nichž některé přesahují do území jiných krajů, příp. část Kraje Vysočina je zařazena do oblastí jiných krajů.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny připravuje podání nabídky na veřejnou zakázku na služby na Zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na období po 30. 9. 2014 . Při vypracování nabídky se snaží zohlednit i hledisko zachování zaměstnanosti na KSUSV. Lhůta pro podání nabídek končí dne 4. srpna 2014.
Zadávací podmínky veřejné zakázky vykazují mnoho nejasností. KSUSV i další uchazeči podali do současné doby již 25 žádostí o dodatečné informace, které obsahují téměř 60 dotazů. MD ČR na tyto dotazy neodpovídá vždy jednoznačně a zůstává tak stále mnoho zásadních nezodpovězených otázek ke zpracování nabídky. Proto dne 18. července 2014 podala KSUSV na MD ČR námitku proti zadávacím podmínkám. Vzhledem k dosavadnímu průběhu zadávacího řízení a postoji MD ČR k zadávacímu řízení je KSUSV připravena podat návrh na přezkoumání úkonů zadavatele na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a požádat o vydání předběžného opaření spočívající v zákazu uzavření smlouvy. S tímto návrhem je nutné současně složit kauci, která je ve výši 1% z nabídkové ceny, což v případě této veřejné zakázky znamená rozmezí 604 000 Kč do max. 3 mil. Kč.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje radě kraje vzít na vědomí informaci Krajské správy a údržby silnic Vysočiny o podání nabídky na veřejnou zakázku na služby na Zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na období po 30. 9. 2014 a informaci o podání námitky k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže včetně složení příslušné kauce.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace o podání:
* nabídky na veřejnou zakázku na služby Zajištění zimní a běžné údržby silnic I. třídy na období po 30. 9. 2014 ;
* námitky k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže včetně složení příslušné kauce.
Odpovědnost ODSH a KSÚSV
Termín 2014- 12- do 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz