Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2014-51

RK-22-2014-51.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-22-2014-51
NázevNávrh rozpočtového opatření - změna závazných ukazatelů u Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Dvořáková, M. Křížková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuNa základě smluv o nájmu nemovitostí, uzavřenými mezi Krajem Vysočina a nemocnicemi zřizovanými krajem, nemocnice užívají nemovitosti ve vlastnictví kraje za účelem dosažení předmětu činnosti, hlavního účelu a k výkonu doplňkové činnosti vymezených zřizovací listinou.
V souladu se smluvním ujednáním Kraj Vysočina inkasuje čtvrtletně od nemocnic nájemné, které je jednotlivým nemocnicím následně kompenzováno formou provozního transferu nebo investiční dotace dle potřeb a požadavků jednotlivých nemocnic.
Rozpočtované prostředky získané z příjmů z pronájmu nemovitého majetku, které mají být Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci (dále jen Nemocnice ), v roce 2014 rozděleny, jsou v celkové výši 12 460 000 Kč - jedna polovina tvoří příspěvek na provoz a druhá investiční dotaci.
Nemocnice požádala prostřednictvím odboru zdravotnictví o změnu poměru závazných ukazatelů - Příspěvek na provoz a Investiční dotace . Celé inkasované nájemné požaduje převést do investičního fondu.
Důvodem této změny je posílení investičních zdrojů potřebných k financování investičních záměrů Nemocnice schválených v investičním plánu na rok 2014.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví navrhuje radě kraje schválit příslušné rozpočtové opatření ve vztahu k rozpočtu Kraje Vysočina, které spočívá ve změně závazného ukazatele Příspěvek na provoz a Investiční dotace u Nemocnice.
Finanční prostředky budou poskytnuty jako investiční dotace v souladu se zákonem
č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.
StanoviskaEkonomický odbor k návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Zdravotnictví a § 3522 - Ostatní nemocnice spočívající ve snížení položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím, ÚZ 000051 o částku 6 230 000 Kč při současném zvýšení položky 6351 - Investiční transfery zřízeným příspěvkovým organizacím, ÚZ 000051 s určením pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, o stejnou částku 6 230 000 Kč;
* snížení závazného ukazatele Příspěvek na provoz pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, ve výši 6 230 000 Kč z důvodu převodu prostředků k posílení investičních zdrojů potřebných k financování investičních záměrů nemocnice;
* zvýšení závazného ukazatele Investiční dotace pro Nemocnici Jihlava, příspěvkovou organizaci, ve výši 6 230 000 Kč k pokrytí investičních záměrů nemocnice.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor ekonomický a ředitel Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 7. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz