Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2014-23

RK-22-2014-23.doc  RK-22-2014-23pr01.pdf  RK-22-2014-23pr02.doc  RK-22-2014-23pr03.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-22-2014-23
NázevDemolice bývalé kotelny v areálu Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem nemovitých věcí a to pozemku par. č. st. 1336/1 o výměře 1408 m2 zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba občanské vybavenosti bez č.p./č.e. (část stavby bývalá kotelna, část stavby stravovací provoz), pozemku par. č. st. 7385 o výměře 6 m2, zastavěná plocha a nádvoří jehož součástí je stavba bez č.p./č.e. (stavba komína dříve sloužící k provozu kotelny), které eviduje Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Třebíč na LV 1883 pro k.ú. a obec Třebíč, a inženýrské sítě stavby regulační plynové stanice na pozemku par. č. 2417 v k.ú. a obci Třebíč. Nemovité věci jsou umístěny v areálu Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace. Pozemek se stavbou bývalé kotelny, stavby komínu a regulační stanice je ve vlastnictví kraje a nemocnice ho užívá na základě nájemní smlouvy. Nemocnice využívá ke své činnosti pouze část stavby, ve které je umístěn stravovací provoz, ostatní části budovy (bývalá kotelna) nejsou využívány, protože kotelna byla v minulosti odstavena z provozu v důsledku zajištění dodávek tepla externím dodavatelem.
Prostory bývalé kotelny byly předmětem jednání rady kraje v souvislosti s úvahami o jejím možném pronájmu a využití pro jiné účely, ale nakonec rada kraje na svém 11. jednání v letošním roce rozhodla ukončit jednání o podnájmu. Současně rada kraje v souvislosti s plánovanou výstavbou akce Nemocnice Třebíč - Pavilon chirurgických oborů (dále jen PCHO) usnesením č. 0561/11/2014/RK uložila krajskému úřadu zahrnout demolici části budovy občanské vybavenosti bez č.p. postavené na pozemku par. č. st. 1336/1 v k.ú. a obci Třebíč (bývalá kotelna) do Stavebního záměru akce Nemocnice Třebíč - Pavilon chirurgických oborů. Tím bylo rozhodnuto o nepotřebnosti části budovy a o její budoucí demolici.
Návrh řešení Část bývalé kotelny včetně stavby komína a regulační plynové stanice jsou zbytným majetkem pro potřeby Nemocnice Třebíč tak i vlastníka.
Odbor majetkový na základě projednání s Nemocnicí Třebíč navrhuje využít k provedení demolice zbytného majetku nabídku, kterou předložila společnost TTS energo s.r.o. s názvem Demolice kotelny Nemocnice Třebíč , dle materiálu RK-22-2014-23 př. 1. Předložená nabídka obsahuje bezplatné dodání projektové dokumentace nezbytné pro povolení a vlastní provedení demolice staveb, bezplatné provedení demoličních prací, včetně přeložky a zabezpečení technické infrastruktury (rozvodů vody, ohřevu teplé vody, rozvodů tepla, kanalizace, elektrorozvodů), které se nacházejí v objektu kotelny, a následné štěrkové úpravy pozemku po odstranění stavby. Hodnota bezplatně provedených prací ve výši 3 127 266 Kč bude v případě přijetí nabídky společnosti TTS energo s.r.o. nefinančním příjmem Kraje Vysočina a bude podléhat dani z příjmů právnických osob za rok 2014.
V souvislosti s plánovanou výstavbou PCHO je vhodné uvolnit značně stavebně zahuštěný prostor uvnitř areálu nemocnice a místo využít v rámci průběhu výstavby jako prostor zařízení staveniště a následně například pro zeleň nebo částečně pro parkování osobních automobilů v rámci definitivního uspořádání areálu nemocnice. To ostatně předpokládá i stavební záměr akce Nemocnice Třebíč - Pavilon chirurgických oborů. V rámci realizace této akce je plánováno bývalou kotelnu, komín a regulační plynovou stanici zbourat na náklady kraje. Přijetí nabídky společnosti TTS energo s.r.o. uspoří investiční výdaje kraje.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o přijetí bezplatné nabídky demolice části budovy - bývalé kotelny včetně stavby komína a regulační plynové stanice zpracované společností TTS energo s.r.o. s názvem Demolice kotelny Nemocnice Třebíč , dle materiálu
RK-22-2014-23 př. 1, rozhodnout o udělení plné moci ředitelce Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-22-2014-23 př. 2 a schválit uzavření Smlouvy o zajištění demolice kotelny Nemocnice Třebíč dle materiálu RK-22-2014-23 př. 3.
StanoviskaNemocnice Třebíč, příspěvková organizace a OZ souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* přijmout bezplatnou nabídku společnosti TTS energo s.r.o. s názvem Demolice kotelny Nemocnice Třebíč , dle materiálu RK-22-2014-23, př. 1;
* udělit plnou moc ředitelce Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace dle materiálu
RK-22-2014-23, př. 2;
* uzavřít Smlouvu o zajištění demolice kotelny Nemocnice Třebíč dle materiálu
RK-22-2014-23, př. 3.
Odpovědnost odbor majetkový, ředitelka Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace
Termín 31. 7. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz