Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2014-24

RK-21-2014-24.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-21-2014-24
NázevNávrh na zařazení nové akce Family point Jihlava stavební úpravy domu na ulici Palackého č. 26, Jihlava, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7
Zpracoval J. Kumpa, S. Holbová, E. Jozífek
Předkládá P. Kolář, V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV Kraji Vysočina byla v roce 2012 zahájena realizace projektu Žijeme a pracujeme na Vysočině - zavádění prorodinných opatření do personální politiky příspěvkových organizací Kraje Vysočina v kontextu rodinné politiky kraje , reg. č. CZ.1.04/3.4.04/76.00238, jehož cílem je slaďování oblastí pracovního a rodinného života a rovné příležitosti žen a mužů. Jednou z klíčových aktivit projektu je budování sítě míst přátelských rodině tzv. Family Pointů na území kraje. Family Point v Jihlavě se stane druhým takovýmto místem (po Havlíčkově Brodu), které umožní rodičům péči o děti ve veřejném prostoru, uživatelům bude poskytovat informace o aktivitách pro rodiny v daném regionu, informace o službách souvisejících s rodinným životem a také kariérové poradenství při návratu na trh práce pro ženy/muže vracející se z mateřské či rodičovské dovolené či pečující o závislé osoby. Family point bude zřízen v přízemních prostorách domu na adrese Palackého 26, Jihlava. Jedná se o budovu ve vlastnictví Kraje Vysočina, která je předána do hospodaření příspěvkové organizaci Horácké divadlo Jihlava, p.o. V přízemí domu je v současné době prodejna a krejčovská dílna ve dvou místnostech se zázemím. Tento nebytový prostor je užíván na základě nájemních smluv. Nájemní smlouvy byly vypovězeny k 31. 7. 2014. Provozování prostor pro nové účely - Family point Jihlava bude řešeno smlouvou o výpůjčce. Z rozpočtu projektu je na drobné stavební úpravy určena částka 40 000 Kč., která však nestačí na pokrytí celkových nákladů spojených s rekonstrukcí objektu. Dále bude z rozpočtu projektu hrazeno materiální vybavení a zajištěn provoz. Budování Family pointů je součástí Koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina, která byla přijata v roce 2012.
Do budoucna se počítá s přesunem do zrekonstruovaných prostor i Senior pointu, který je v tuto chvíli provozován v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina, budovy D.
Návrh řešení Odbor majetkový společně s odborem sociálních věcí navrhují zařadit akci Family point Jihlava do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích. To umožní zahájit práce na zajištění smluvních vztahů, zajistit projektovou dokumentaci a zpřesnit rozsah a podmínky realizace akce. Následovat bude vlastní realizace. Finanční krytí nově zařazené akce je možné zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M7. Odhad nákladů se předpokládá ve výši 750 000 Kč s DPH.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce do rozpočtu kraje.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Family point Jihlava do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M7 - Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních organizacích.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický, odbor sociálních věcí
Termín 30. 6. 2014
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz