Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2005-05

RK-09-2005-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-09-2005-05
NázevSouhlas se stavbou chodníku v k. ú. Příjemky a obci Chotěboř
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému

Na odbor majetkový se obrátilo město Chotěboř o souhlas s rekonstrukcí chodníku při silnici III/34529 v k. ú. Příjemky, obec Chotěboř, která se dotkne pozemku ve vlastnictví kraje, a to par. č. 4559/2 v uvedeném k. ú. a obci.
Pozemek par. č. 4559/2 v k. ú. Příjemky, obec Chotěboř je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Havlíčkův Brod je veden na listu vlastnictví č. 123 pro uvedené k. ú. a obec ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Havlíčkův Brod.

Návrh řešení

Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s rekonstrukcí chodníku na pozemku par. č. 4559/2 za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod ze dne 10. 1. 2005. Po realizaci a geometrickém zaměření stavby OM předpokládá darování příslušné části pozemku zastavěného chodníkem městu Chotěboř. Z tohoto důvodu je třeba zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr darování části pozemku par. č. 4559/2 v k. ú. Příjemky, obec Chotěboř zastavěného chodníkem městu Chotěboř.
Současně s rekonstrukcí chodníku bude dle vyjádření SUS Havlíčkův Brod do tohoto pozemku uloženo kanalizační potrubí k nově budované uliční vpusti. Tato záležitost bude řešena samostatně smlouvou o smlouvě budoucí na zřízení věcného břemene ve prospěch města Chotěboř.
Usnesení předpokládá vydání souhlasu s rekonstrukcí chodníku, zveřejnění záměru darovat městu Chotěboř část pozemku zastavěného chodníkem a doporučení zastupitelstvu schválit darování části pozemku zastavěného chodníkem.

Stanoviska

Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod vydala dne 10. 1. 2005 stanovisko, podle kterého nemá připomínky, které by bránily výstavbě chodníku a upozorňuje investora na majetkové vypořádání po realizaci a geometrickém zaměření stavby.
Odbor dopravy a SH souhlasí s darování části uvedeného pozemku zastavěného chodníkem do vlastnictví města Chotěboř.


Návrh usnesení

Rada kraje
souhlasí
s rekonstrukcí chodníku na pozemku par. č. 4559/2 v k.ú. Příjemky, obec Chotěboř za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat městu Chotěboř část pozemku par. č. 4559/2 v k. ú. Příjemky, obec Chotěboř zastavěného chodníkem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování části pozemku par. č. 4559/2 v k. ú. Příjemky, obec Chotěboř zastavěného chodníkem do vlastnictví města Chotěboř.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz