Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2005-03

RK-09-2005-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-09-2005-03
NázevStavba chodníku v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problému

Žádostí ze dne 17. 1. 2005 požádala obec Lukov odbor majetkový o vydání stanoviska ke stavebnímu řízení pro stavbu "Chodníkové úpravy II v obci Lukov". Tato stavba by se měla podle vypracované projektové dokumentace dotknout části pozemku par. č. 835/13 ostatní plocha, silnice v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov. Obec uvažuje se zahájením stavby v II. čtvrtletí tohoto roku.
Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001
č. j. 3496/01-9-KM. Usnesením zastupitelstva kraje 083/07/01/ZK ze dne 20. 12. 2001 byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Třebíč, je veden v katastru nemovitostí pro uvedené katastrální území a obec na listu vlastnictví č. 216.

Návrh řešení

Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s realizací stavby chodníku na části pozemku par. č. 835/13 v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov. Současně navrhuje v souladu s přijatými Zásadami zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina po ukončení stavby chodníkem zastavěnou část uvedeného pozemku obci Lukov darovat. Souhlasem obec prokáže a stavebnímu úřadu doloží, že má právo s pozemkem jiného vlastníka nakládat. Po ukončení stavby bude stavba zkolaudována a obec ji nechá geometricky zaměřit. Vlastní převod zastavěného pozemku bude proveden podle nově vyhotoveného geometrického plánu.
Část pozemku, která má být stavbou dotčena, nepotřebuje SÚS Třebíč ke své činnosti. Obcí bude požadovaná část využita nekomerčně a pro veřejně prospěšné účely. S převodem bude majetkovému správci upraven rozsah spravovaného majetku.
Návrh usnesení předpokládá schválení vydání souhlasu obci na stavbu chodníku na části pozemku par. č. 835/13 v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov, zveřejnění záměru darovat zastavěný pozemek obci a doporučení zastupitelstvu kraje zastavěnou část uvedeného pozemku chodníkem zaměřenou geometrickým plánem obci darovat.

Stanoviska

SÚS Třebíč nemá proti stavbě námitek a po jejím geometrickém zaměření souhlasí s převodem zastavěného pozemku do vlastnictví obci.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s provedením stavby a s převodem zastavěného pozemku.

Návrh usnesení

Rada kraje
souhlasí
s realizací stavby chodníku na části pozemku par. č. 835/13 v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Třebíč;
schvaluje
zveřejnění záměru kraje darovat obci Lukov část pozemku par. č. 835/13 ostatní plocha, silnice v k. ú. Lukov u Moravských Budějovic a obci Lukov a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování chodníkem zastavěnou část pozemku par. 835/13
v k. ú. Lukov a obci Lukov zaměřenou geometrickým plánem do vlastnictví obce Lukov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz